VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

2024.09.19.Europos Komisija gavo Lietuvos 463 mln. eurų vertės mokėjimo prašymą pagal RRF

Europos Komisija gavo trečią Lietuvos mokėjimo prašymą pagal Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonę (angl. Recovery and Resilience Facility (RRF)) dėl 463 mln. eurų (atėmus išankstinį finansavimą), kurį sudaro 174,7 mln. eurų dotacijų ir 288,3 mln. eurų paskolų. Tai papildo 1,3 mlrd. eurų sumą, jau išmokėtą Lietuvai pagal pirmąjį ir antrąjį mokėjimo prašymus.

Lietuvos prašymas susijęs su 28 rodikliais, apimančiais investicijas į naujus elektros energijos kaupimo įrenginius ir reformas, įskaitant veiksmų planus tokiose srityse kaip medicinos paslaugos, švietimo programos, investicijų aplinka atsinaujinančiųjų išteklių energijos plėtotojams ir mokesčių surinkimas.

Kai kurie rodikliai buvo peržiūrėti 2024 m. liepos 25 d. Lietuvos prašymu. Europos Komisija teigiamai įvertino pakeitimus ir pasiūlė juos ES Tarybai patvirtinti 2024 m. rugsėjo 17 d.

abar Europos Komisija įvertins prašymą ir tada nusiųs preliminarų įvertinimą, kaip Lietuva pasiekė šiam mokėjimui reikalingus rodiklius, ES Tarybos Ekonomikos ir finansų komitetui.

Bendrai Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planui finansuoti numatyta 3,85 mlrd. eurų, iš kurių 2,3 mlrd. eurų dotacijų ir 1,55 mlrd. eurų paskolų.

 

Atgal