VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.09.13. Antikonstitucininkas profesorius Vytautas Landsbergis

dr. Jonas Ramanauskas  

1990 m. vasario 24 d. LTSR įvyko pirmi laisvi deputatų vienmandačiai rinkimai „vienas rinkėjas – vienas balsas“ .

1990 m. kovo 11 d., vakare 22 val. 45 min., dokumentu I-12, buvo paskelbtas LR AT aktas DĖL LIETUVOS NEPRIKLAUSOMOS VALSTYBĖS ATSTATYMO. Pasirašo LR AT pirmininkas V.Landsbergis ir LR AT sekretorius L.Sabutis.

Labai ačiū už Lietuvos Respublikos Nepriklausomybę, labai ačiū už galimybę savo protu galvoti ir kurti, tikrai labai ačiū visiems 124 deputatams, vėliau signatarams. LTSR –LR AT 6 lenkų deputatai balsavo susilaikant.

Signatarų vėlesniais prisiminimais iš kitų savo indėliu išsiskiria deputatas Kazimieras Motieka ir ambasadorius Vašingtone Stasys Lozoraitis. K.Motieka susiskambino su S.Lozoraičiu, po to pakvietė prie telefono V.Landsbergį. Po pokalbio su S. Lozoraičiu, įkvėpusiu pasiryžimo skelbti, V.Landsbergis sugrįžo į salę ir buvo priimtas Kovo 11 Aktas.

 

Paskelbus Kovo 11-os Nepriklausomybę galiojo Laikinasis Pagrindinis Įstatymas (LPĮ), kurio 67, 68 ir 70 straipsniai buvo suformuluoti taip: „67 straipsnis. Deputatų rinkimai rinkiminėse apygardose yra lygūs: rinkėjas turi vieną balsą, rinkėjai dalyvauja rinkimuose lygiais pagrindais.68 straipsnis. Deputatų rinkimai yra tiesioginiai: deputatus piliečiai renka betarpiškai.

LPĮ 70 str. Teisę būti kandidatais gali būti tik fiziniai asmenys, kuriuos gali kelti „politinės partijos, visuomeniniai politiniai judėjimai, taip pat pavieniai asmenys save..“.

LPĮ 70 str. Teisę kelti kandidatus į deputatus turi politinės partijos, visuomeninės organizacijos, visuomeniniai judėjimai, darbo kolektyvų ir gyvenamosios vietos rinkėjų susirinkimai.

LPĮ 70 str. variacijos parodo, kad buvo manipuliuojama tekstu, kad išvengti piliečių iniciatyvos.

 

1992-07-07 LPĮ  turime jau pakeistą 67-tą ir 68-tą straipsnius: „67 straipsnis. Deputatų rinkimai yra lygūs: rinkėjo balsas yra lygiavertis kiekvieno kito turinčio teisę rinkti piliečio balsui.” „68 straipsnis. Deputatų rinkimai yra tiesioginiai: deputatus piliečiai renka be tarpininkų.“  Pasirašo LR AT pirmininkas Vytautas Landsbergis.

 

Tai čia 68 straipsnis apie tai, kad „rinkimai yra tiesioginiai“ panaikina sąrašinių galimybę, nes jie renkami netiesiogiai ir niekaip nesigauna, kad būtų tiesiogiai. 

 

1992 m. liepos 9 d. buvo priimtas LR Seimo rinkimų įstatymas, kuriame buvo renkami Seimo nariai pagal tokią nuostatą: 42 straipsnis. 2 dalis: “Asmuo, įrašytas į kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje, turi teisę tuo pat metu būti iškeltas kandidatu į Seimo narius ir vienoje vienmandatėje rinkimų apygardoje.“

Visur yra profesoriaus Vytauto Landsbergio parašas.

 

Sąrašiniai yra netiesioginai, taigi ir neteisėti, nekalbant jau apie tai, kad tai nėra lygūs.

 

Trumpai aprašysiu kaip IV Sąjūdžio suvažiavime įvyko Sąjūdžio praktinis sunaikinimas, nes to suvažiavimo „nematomu“ vadovu buvo profesorius Vytautas Landsbergis. Girdžiu, kad Sąjūdžio taryba bus ne renkama, kaip buvome sugalvoję Kaune, o bus pasirenkama Sąjūdžio paskirto vadovo, kuriuo tapo istorikas Romas Batūra.

Tai mano kojos tiesiog nešte nunešė mane prie dešinio salės mikrofono. Ten ir klausiu, ka čia tokią nesąmonę sugalvojo? Netikėtai man visai netoli nuo manęs atsistojo žmogus ir sako: aš Kacas. Tai ir pagalvojau, kad jeigu jau sukūrė tokius įstatus Kacas, tai jau viskas, nereikia ir sąjūdininkų. Iš Sąjūdžio liko tik jo iškamša. Ir pagrindinis kaltininkas yra Sąjūdžio garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis.  Buvau vienintelis tokio epizodo dalyvis.

 

LR Konstitucinis Teismas [1] Seimo nariams išaiškino lygios rinkimų teisės turinį taip:

2.3. Taigi pagal Venecijos komisijos patvirtintą gerąją rinkimų praktiką lygios rinkimų teisės principas, kuris yra vienas iš Europos rinkimų teisės paveldą sudarančių principų, reiškia, kad kiekvienas rinkėjas turi vieną balsą, visi rinkėjų balsai turi vienodą galią, sudarant rinkimų apygardas leistinas rinkėjų ar gyventojų skaičiaus nuokrypis nuo pasirinktos normos neturi būti didesnis kaip 10 proc. ir bet kuriuo atveju – 15 proc., nebent yra ypatingų aplinkybių.”.

 

Tačiau tas pats LR Konstitucinis Teismas  https://lrkt.lt/lt/teismo-aktai/paieska/135/ta1518/content  nutarė visai kitaip, antikonstituciškai, lyg nematytų ką pats teisingai ir konstituciškai tekste nustatė, o nutarime pasielgė korupciškai:

Pripažinti, kad Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo 9 straipsnio 1 dalies (2012 m. lapkričio 6 d. redakcija; Žin., 2012, Nr. 132-6666) nuostata „Rinkėjų skaičius apygardoje turi būti nuo 0,8 iki 1,2 vidutinio rinkėjų visose vienmandatėse rinkimų apygardose skaičiaus“ tiek, kiek  pagal ją leidžiamas iki 20 proc. rinkėjų vienmandatėje rinkimų apygardoje skaičiaus nuokrypis nuo vidutinio rinkėjų visose vienmandatėse rinkimų apygardose skaičiaus, prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijos 55 straipsnio 1 daliai.

Šis Konstitucinio Teismo nutarimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Konstitucinio Teismo teisėjaiElvyra Baltutyte, Vytautas Greičius, Danutė Jočienė, Pranas Kuconis, Gediminas Mesonis, Vytas Milius, Egidijus Šileikis, Algirdas Timinskas, Dainius Žalimas.“

 

Rusijos Federacijoje yra taip renkama valstybinė Dūma:

225 депутатов избирались по пропорциональной системе по единому федеральному округу, при заградительном барьере 5 процентов, 225 — по мажоритарной системе по одномандатным округам.“ 

В мажоритарной части (по одномандатным избирательным округам) кандидаты могут выдвигаться как политическими партиями, так и в порядке самовыдвижения.

Один и тот же кандидат может быть выдвинут как по партийному списку, так и по одномандатному избирательному округу[19], однако в случае его прохождения в Госдуму и по партийному списку, и по одномандатному избирательному округу ему придётся отказаться от одного из полученных мест.“

 

Kaip matome pilna Rusijos Federacijos kopija, nieko galvoti nereikia. Vykdyti privalu ne LR Konstituciją, o kas yra Rusijos Federacijoje sukurta, sugalvota.

 

Šioje situacijoje surasti tinkamus lietuviškus žodžius yra gana nelengva. Pirmiausia kas ateina į galvą tai žodžiai niekšas, antikonstitucininkas, sukčius, aferistas, parazitas, išdavikas.

Kita kalba kalbant, tai čekistai, okupantai, naikintojai, banditai, NKVDistai, MGBistai, KGBistai. 

Jau šiuolaikiškai kalbant tai FSBistai, okupantai, masiniai žudikai, levaky, levyje, lefties.

Taip, kad turime daug žodžių, kurie atspindi vieną ar kelias žmogiškąsias esmes. Kur kokį žodį, tokį ar kitokį, ir kada panaudoti, tai čia yra skonio dalykas.

 

LR Konstitucijoje 55 straipsnyje įrašoma: „„Seimą sudaro Tautos atstovai - 141 Seimo narys, kurie renkami ketveriems metams remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu. Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių. Seimo narių rinkimų tvarką nustato įstatymas.“    

 

Apgavystė turi trumpas kojas, sąrašiniai rinkimai pagal LR Konstituciją yra neteisėti, nelegitimūs, renkamas pagrindinai sąrašas, o ne Seimo narys. Taip ir gyvename su pilna Rusijos Federacijos kopija. Belieka tik prisijungti prie masinių Ukrainos žmonių žudynių.

 

LR Konstitucija:

 „153 straipsnis. Kai ši Lietuvos Respublikos Konstitucija bus priimta referendumu, Lietuvos Respublikos Seimas iki 1993 metų spalio 25 dienos 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma gali pakeisti Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatas, kurios yra 47,55, 56 straipsniuose, 58 straipsnio antros dalies 2 punkte, 65, 68, 69 straipsniuose, 84 straipsnio 11 ir 12 punktuose, 87 straipsnio pirmoje dalyje, 96, 103, 118 straipsniuose, 119 straipsnio ketvirtojoje dalyje.“

 

Tai kas čia buvo sugalvota padaryti su LR Konstitucija, su jos 55 str. ir kitais straipsniais, kai buvo  suplanuota laimėti pirmus antikonstitucinius Seimo rinkimus. Kas iš LR Konstitucijos būtų likę? Tačiau taip neįvyko. Laimėjo absoliučia dauguma tie, kurie nenorėjo pakeisti Konstitucijos su Algirdu Mykolu Brazausku priešakyje. Su 55 straipsniu, prognozuoju, būtų pasielgta taip kaip reikalauja Rusijos Faderacija, tai taip vadinamais pusiau sąrašinias rinkimais, kurie iš esmės yra beveik visi sąrašinai. Taip formuojasi  mafija, diktatūrinis valdymas. Ką mes ir matome Lietuvos padangėje ir kitur.

 

Tai pirmas tokio požiūrio gynėjas yra signataras Rolandas Paulauskas, kuris tarp kitko nevykusiai sulygino 50 JAV valstijų prezidento rinkimus su vienos Lietuvos Respublikos Seimo rinkimais. Tai tas nevykėlis  signataras Rolandas Paulauskas padarė 11 samprotavimo klaidų [2].

 

Kitas ypatingas kalbėtojas signataras dr. Zigmas Vaišvila , teisingai suprasdamas, kad mišrūs rinkimai yra antikonstituciniai, pasikėsino net į LR Konstituciją siekdamas įvesti tokius vienmandačius tik partinių rinkimus ir visai ne taip kaip Konstitucijoje, kur galima kandidatuoti ir ne partiniams [3].

 

Ir lygiai tokia mintis Rinkimų kodekso 74 straipsnyje: „Dvigubo kandidatavimo draudimas. 3. Asmuo tuose pačiuose rinkimuose, įrašytas į kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje, turi teisę būti kandidatu ir vienoje vienmandatėje rinkimų apygardoje.“ Taigi tokia pati, vienoda antikonstitucinė mintis kaip ir Seimo rinkimų įstatyme.

Viešai žinomas sukčius, aferistas ir antikonstitucininkas Andrius Vyšniauskas, laikydamas, kad kitokių pasiūlymų buktai nėra, dargi  išsityčioja iš lietuviškų žodžių „Dvigubo kandidatavimo draudimas“ leisdamas, sudarydamas galimybę du kartus kandidatuoti. Aferistas aferistą susirado. Kitaip tariant antikonstitucininkas, Seimo narys Andrius Vyšniauskas susirado antikonstitucininką profesorių Vytautą Landsbergį net neieškojęs, kaip Sąjūdžio ir TS-LKD garbės pirmininką. Tai tokia ta garbė būti antikonstitucininku skelbiant save klaidingai konstitucininku.

 

Atskirai trumpai reikia pakalbėti apie du referendumus dėl pilietybių išsaugojimo per prezidentinius rinkimus stebint ir suprantama žinant profesoriui Vytautui Landsbergiui. Dėl LR Konstitucijos 12 str. 1 dalies „LR pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais atvejais” klausymų kaip ir nekyla, dažniausiai jis yra Lietuvos valdžios nutylimas, nes tas atsakymas yra labai paprastas, visi gimę Lietuvos Respublikoje yra be jokių apribojimų ir visą laiką Lietuvos piliečiais.

 

LR Konstitucijos 12-o straipsnio 2-a dalis: “Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.” Konstitucijos kūrėjai labai aiškiai pasakė, kad be įstatymo numatytų atskirų atvejų tikrai, tikrai niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis. Vadinasi įstatymo numatytais atskirais atvejais LR pilietis gali būti ir kitos valstybės pilietis.

 

Tame pačiame reklaminiame lapelyje yra paaiškinimas:

 „Siūlomas pakeitimas – Konstitucijos 12 straipsnyje išbraukti sakinį „Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“, kuris šiuo metu neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.“ 

Tai visiškas melas, visiška nesąmonė, idiotai, išverstaskūriai. Taip organizuojami referendumai.

 

Sutarimo nėra, tai yra vienintelė galimybė sužinoti Jono Jablonskio sunormintą žodžio reikšmę, tai pasinaudoti Lietuvių kalbos žodyno (http://www.lkz.lt/) pagalba, kuriame žodis “atskiras” yra taip išaiškinamas:

ãtskiras, -à adj. (3b)

1. atskirtas, atsiskyręs nuo kitų, pavienis: Draugės jis neieško, jis ãtskiras gyvena J.Jabl. Ir šuo ãtskiras vilko nepapjaus J.Jabl. Kam esat atskiri̇̀, būkiat iš vieno Plng. 

atskirai̇̃ adv.: Jo vieno atskirai̇̃ paklausk Gs. Atskirai̇̃ padėk kepurę, kad nesusimaišytų J. Dobilus sukraukiat atskirai̇̃ nu šieno Grg.

2. vien tam skirtas, specialus: Penimiams reikia ãtskiro tvarto Dkš. Tam darbui reikia ãtskirą žmogų turėt Rm. Reik atskirèsnio žmogaus, aš to darbo nepadirbsu, turu savo darbą dirbti Šts.

3. kitoniškas, skirtingas: Tę už Vilniaus daug atskirèsnė kalba Šmk. 

atskirai̇̃ adv.: Žmonės anapus upės gyvena atskiriaũ Dglš.

ǁ savotiškas, keistas: Tas vaikas dideliai ãtskiras: nei ans bovijas, nei ans rėka Trk.”

 

Konstitucija kalba apie dvi skirtingas valstybes, kurios yra atskirai, o ne apie kokią nors vieną “dvigubą valstybę”. Konstitucija kalba apie dvi skirtingų valstybių pilietybes, o ne apie kokią nors vieną “dvigubą pilietybę”. Terminai turi būti tikslūs.

 

Taigi konstituciška yra tik tai, kad „Įstatymo numatytais atskirais atvejais gali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.

 

LR KT buvęs teisėjas, „siekdamas net kelnes per galvą nusimauti“, kad suklastoti LR Konstituciją, prof. Vytautas Sinkevičius: Konstitucinio Teismo žodis yra galutinis ne todėl, jog jis neklystantis; greičiau Konstitucinis Teismas yra neklystantis dėl to, kad jo žodis galutinis.

 

Pasitikėti ponu  buvusiu LR KT pirmininku Dainiumi Žalimu tuo, ką jis sako iš viso negalima, nes jis nuostatą “gali būti kartu” visiškai be jokios sąžinės graužaties paverčia nuostata “niekas negali būti”, kai kalba apie dvi pilietybes. Gal jau visai praradęs protą ir sąžinę?

 

Prezidentas Valdas Adamkusnuomonė: “Labai teisingai.Reiškia, to ko aš galvoju, aš pats įsitikinęs ir to ką kiti, reiškia, tie kuriems, kaip sakant, rūpi Lietuva turi eit, balsuoti ir išrinkti tuos, kurie turi tą lūžį Lietuvos politikoje. Ypatingai vidaus gyvenimo santvarkoje turi padaryti.” Tačiau pačio nieko dėl to nepadaryta.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri profesorius LTSR-LR Vytauto Landsbergio žodžiais tariant „Tegu būna Lietuvos Dalia“ komunistiškai, kgbistiškai ir visiškai tyli.

Prezidentas Gitanas Nausėda nieko neatsakė. Dar labiau G.Nausėda net specialiai, tyčia antikonstitucinį Rinkimų kodeksą padarė buktai konstituciniu, kas yra visiškai neteisėta, t.y. pasielgė taip kaip tikras  komunistas, kgbistas. Viskas turi būti atvirkščiai, kad tik ne Lietuvos Respublikos Konstitucija.

 

Iš LR piliečių konstitucinę lygią ir tiesioginę rinkimų teisę atėmė 1992-07-09 LR signatarai su Vytauto Landsbergio parašu LR Seimo rinkimų įstatyme. Taigi po 1990-03-11 Nepriklausomybės Akto paskelbimo LR piliečiai 1992-07-09 neteko pačių pagrindinių konstitucinių teisių rinkti savo valdžią taip, kaip numatė jų priimta Konstitucija, tuo laiku galiojęs Laikinasis Pagrindinis Įstatymas .

 

Pagrindinis principas pagal kurį turi būti pašalinti grubūs Konstitucijos pažeidimai dėl Seimo rinkimų toks: viskas kas trukto nedelsiant pašalinti Konstitucijos pažeidimus yra antikonstituciška.

Kitaip tariant reikia suglamžyti tokį LR Rinkimų kodeksą, šiek tiek pakylėti ir mesti iš visų jėgų į šiukšlių dėžę, kad nesimaišytų, gėdos nedarytų, nebūtų antikonstitucišku.

 

Reikia kuo skubiau šiemet 2024-10-13 realizuoti vienmandačius rinkimus „vienas rinkėjas – vienas balsas‘ visoje Lietuvoje, kai kandidatai į Seimo narius gyvena atitinkamose apygardose. Gali kokiai nori priklausyti partijai ar būti be partijos. Tai ir bus Lietuvos Respublikos atstovai, jų nuomonė bus atstovaujama.

 

Kaip dabar partinės gaujos eis landsbergiškus, kitaip tariant rusiškus, kgbistiškus Seimo rinkimus? Jei net įsiutę gaujomis , kitaip nesigauna, kandidatai į Seimo narius bus tokie niekšai, kad elgsis prieš LR Konstituciją. O po to savo rėkimu ir priesaika patvirtins, kad jie jau buktai jau yra pagal Konstituciją. Ir taip gaunasi, kad vėl bus antikonstituciniai Seimo rinkimai jau devintą kartą. Kviečiu į konstitucinius vienmandačius rinkimus.

 

Ką dabar matau, tai teisėtus LR Konstitucinius Seimo rinkimus pakeičia lietuvių gražus dainavimas ir grojimas. Kas belieka daryti, kai kgbistai uždraudžia, atima teisėtus konstitucinius rinkimus?

 

Apie karą.Rusijos Federacija susideda iš daugybės tautų, kai kurios yra žiauriai, ypatingai žiauriai ir senokai užkariautos. Todėl įvairus žiauriai užkariautų tautų mišinys sudaro taip vadinamas orkas. Tai orkos, dabar tai vadinama Rusijos Federacija, ir užpuolė Ukrainą, neprikausomą valstybę, ir ją naikina ne pirmą kartą.  Rusijos Federacijos FSB, KGB valdymas eina į pabaigą. Tai iš čia artėja tokia teisinga karo pabaiga, kai įvairios taip vadinamos Rusijos Federacijos tautos įgaus, atgaus nepriklausomybę. Taip atsiranda tokia tvarka, kai Rusijos Federacija bus suskaldyta į nepriklausomas tautas.

 

Literatūra:

 

1. 2016-09-11 dr. Jonas Ramanauskas ULTIMATUMAS  Seimui dėl LR teisinių pagrindų griovimo   http://www.ekspertai.eu/ultimatumas-seimui-del-lr-teisiniu-pagrindu-griovimo89825/

2. 2016-09-19 dr. Jonas Ramanauskas  Politikos liūto blūdai   http://www.ekspertai.eu/politikos-liuto-bludai/

3. 2021-09-01 dr. Jonas RamanauskasKonstitucijos parazitai ir išdavikai– vyt lauk  https://laisvaslaikrastis.lt/35228-2/

4. 2020-10-08 dr. Jonas Ramanauskas Aštunti antikonstituciniai 2020-10-11 Seimo rinkimai  https://www.ekspertai.eu/astunti-antikonstituciniai-2020-10-11-seimo-rinkimai/

 

 

Atgal