VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.07.17.Šimonytė: neįmanoma iš biudžeto keliams kitąmet skirti 1,3 mlrd. eurų

Susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui pareiškus, kad valstybiniams keliams sutvarkyti 2025 metais reikėtų apie 1,3 mlrd. eurų, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad tokių lėšų iš valstybės biudžeto negalėtų skirti nei ši, nei jokia kita Vyriausybė.

„Jei nėra papildomų pajamų šaltinių, kuriais finansuojama infrastruktūra, nematau jokios Vyriausybės, kuri galėtų šitiek lėšų skirti ateinančių metų biudžete. Nei mano, nei jokios kitos“, – antradienį susitikime su Seimo socialdemokratų frakcija sakė I. Šimonytė.

Ingrida Šimonytė

M. Skuodis liepos pradžioje teigė, kad valstybinių kelių, tiltų ir viadukų būklę iš esmės pagerintų 1,3 mlrd. eurų finansavimas – anot jo, projektų už tokią sumą Susisiekimo ministerija pasiūlė Finansų ministerijai, ruošiančiai 2025 metų valstybės biudžeto projektą.

I. Šimonytės teigimu, didelę dalį kelių finansavimo reikia skirti dideliems projektams, pavyzdžiui, „Via Baltica“ magistralei.

„Faktas, kad tuo pačiu metu įgyvendiname „Via Baltica“ ruožą iki pasienio, kurį galbūt, jei kas nors būtų anksčiau įgyvendinęs, jis nebūtų kainavęs tiek, kiek dabar kainuoja po visų infliacinių šokų (...) ir kam tenka skirti tikrai labai didelę dalį mūsų lėšų. Dideli projektai yra įgyvendinami. Tai tuo pat metu ir didelius projektus užbaigti, ir dar palaikyti visą infrastruktūrą iš tų pačių pinigų, žinoma, sunkiai įmanoma“, – kalbėjo premjerė.

Atgal