VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.07.15.ĮTrampo šalininkų agresiją prieš Kapitolijų ir jo žodinę agresiją – atsakas realia agresija?

Algimantas Lelešius

1941 m. tremtinys

Kazlų Rūdos garbės pilietis

 

                      Akivaizdu, kad JAV vyrauja jėgos kultas. Kas tris – keturios dienos vyskta piliečių žudynės. Žūsta 1-5 piliečiai. Dažniausiai niekuo dėti. Nusikaltėliui žudynių motyvacija nesvarbi. Jis šaudo iš pasimėgavimo. Tarsi į taikinį, tiesa, gyvą. Bet į gyvą šaudyti dar smagiau. Po šaudynių žudikas nusišauna ar būna nušautas. Taip JAV per metus Anapilin iškeliauja 40 tūkst. piliečių ir niekam tų eilinių, žuvusių amerikiečių negaila, nes jie ne prezidentai.

                      Kai kurie kongresmetai kelia triukšmą, esą reikia kažką daryti, mažinti ginklų prieinamumą, kaip kitose šalyse. Bet ginklą gaminačios, parduodančios firmos stoja piestu. Esą jeigu amerikiečiams neleisime įsigyti ginklo, turės pranašumą nusikaltėliai – jie vis tiek įsigys ginklą, o eilinis pilietis be ginklo bus bejėgis. Bet praktiškai nusikaltėliai vis tiek turi pranašumą, nes jie puola netikėtai, kada pilietis neturi rankose ginklo, nebūna pasiruošęs.

                      O nusikaltėliui nušauti prezidentą dar smagiau, tada apie jį kalbės visas pasaulis. Taip mąstė ir garsaus bitlo Džono Lenono žudikas, lig šiol atliekantis bausmę.

                      Trampo elgesys, jo kalbos, kai kurie išsireiškimai tiesiog siutina kai kuriuos piliečius ir sukelia jų agresiją. Prisiminkim. Trampo šalininkai 2021 m. sausio 6 d. šturmavo Kapitolijų, nušovė 5 piliečius, 2 iš jų – valstybės pareigūnai. Kai kurie piliečiai mąsto: jeigu jis panaudoja jėgą, tai prieš jį taip pat reikia panaudoti jėgą. Ir toks žmogus, keturis kartus teistas, nori tapti prezidentu?!Suprantama, kad daugeliui tai prieštarauja sveiko proto logikai. Daugeliui pasaulio piliečių tokie prezidento „rinkimai“ sukelia patyčias iš JAV demokratijos. Trampo pasisakymai: jeigu aš paimčiau automatą ir šaudyčiau iš eilės į visus einančius gatve žmones, vis tiek mano šalininkai mane taip pat karštai palaikytų. Džo Baidenas – tai mėšlo kūva, aš jį išmesiu į savartyną ir pan. . Ir toks žmogus po pasikėsinimo į jį ragina vienytis!

                      Europos atstovai turi patarti amerikiečiams atidėti prezidento rinkimus bent pusmečiui. Per tiek laiko abi pusės turi rasti kitus kandidatus į prezidento postą. Ne per senus (ir Trampas per senas), nekelenčius pasauliui pavojaus savo nenuspėjamumu.

 

 

 

 

 

Atgal