VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2024.07.05.Lingė: TVF pasiūlymas apmokestinti pensijas – Lietuvai netinkamas

 

Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) pasiūlius Lietuvai apmokestinti pensijas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mindaugas Lingė sako, kad siekiant didinti pensijas pirmiausia reikėtų surinkti daugiau pajamų į biudžetą.

„Pensijų apmokestinimo klausimas yra visiškai antraeilis dalykas ir kreipiantis dėmesį nuo esmės (...) Svarbu pirmiausia užtikrinti tą pajamų dydį gaunantiems pensijas, kad tai būtų oru arba vis artėtų link buvusio vidutinio darbo užmokesčio. Be mokesčių klausimų, be didesnio biudžeto surinkimo tos problemos neišspręsime“, – sakė M. Lingė.

Mindaugas Lingė. P. Peleckio  nuotr.

Jo teigimu, pensijų apmokestinimas tik imituotų, jog didesnio pensijų finansavimo problema sprendžiama, tad politikams reikėtų rasti valios diskutuoti dėl mokesčių sistemos pokyčių.

M. Lingė pridūrė, kad socialinei apsaugai, įskaitant ir pensijas, Lietuva skiria apie 7 proc. bendrojo vidaus produkto, kai vidutiniškai Europos Sąjungoje – apie 11–12 proc.

„Suprantame, kad atotrūkis yra, kaip ir visoje socialinėje apsaugoje“, – teigė BFK pirmininkas.

Vaidas Augustinavičius

Prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Vaidas Augustinavičius savo ruožtu sakė, kad siekiant didinti išlaidas socialinei gerovei Lietuva turi toliau stiprinti ekonomiką, didinti produktyvumą ir našumą.

Atgal