VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

AKTUALIJOS

2023.11.24.Gatvėse bus mažiau pykčio ir nesusipratimų

Artūras Zuokas

Vilniaus miesto tarybos narys

Vilnius privalo progresuoti ir taikytis prie besikeičiančių vilniečių gyvenimo įpročių. Vienas iš ryškiausių – nuolat augantis naudojimasis kurjerių paslaugomis. Tačiau kiek nereikalingo vairuotojų ir pėsčiųjų pykčio sulaukia kurjeriai ir krovinių vežėjai vien dėl to, kad miestas niekaip nesugeba rasti sprendimo. Jau nekalbu apie dėl bandymo „kažkaip kažkur“ sustoti ir išsikrauti susidarančių avarinių situacijų.  

Pasaulio ekonomikos forumo (World Economic Forum) pateikiama statistika rodo, kad iki 2030 m. siuntų pristatymo mieste paklausa išaugs 78 %, todėl centriniuose miestuose pristatymo transporto priemonių padidės 36 %, o eismo spūstys padidės daugiau nei 21 %. Pasaulio miestai jau dabar tvarko savo infrastruktūrą susijusią su kurjerių privažiavimo, logistikos, sandėliavimo klausimais. Deja, bet Vilnius atsilieka. Todėl siūlau žengti pirmą žingsnį. Šios dienos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžiui „Laisvės ir Teisingumo“ frakcijos vardu pateikiau projektą ,,Dėl Vilniaus miesto savivaldybės trumpalaikio stovėjimo vietų, skirtų kurjeriams ir kroviniams iškrauti, išdėstymo schemos parengimo“. Šiuo projektu siekiama patobulinti eismo organizavimo sistemą bei pasirengti trumpalaikių stovėjimo vietų, skirtas kurjeriams ir krovinių iškrovimui, naudojimui ir jų žymėjimui.

Net neabejoju, kad priėmus šį projektą, gatvėse bus mažiau pykčio, nesusipratimų ir kur kas daugiau aiškumo bei patogumo. Tikiuosi, kad faktas, jog šį pasiūlymą teikia opozicinė frakcija neužkirs kelio miestui reikalingam sprendimui priimti.

Atgal