VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2025.01.22.Kurią varškę geriau rinktis – riebią ar liesesnę?

Sausis – sveikesnių pokyčių metas. Ieškančius lengvo, bet efektyvaus būdo pagerinti savo mitybą, maloniai nustebinti gali varškė. Šis universalus ir maistingas gaminys, puikiai tinka ir sportuojantiems, ir norintiems subalansuoti savo mitybą. 

Norint kasdieną palaikyti mitybos įvairovę, šį daugelio mėgstamą gaminį – varškę – patariama valgyti apie 3–4 kartus per savaitę. Varškė – puikus ir universalus gaminys, kuris puikiai tinka visur: ir saldiems pusryčiams, ir sūriai vakarienei ar net kaip įdaras įvairiems patiekalams. 

Varškė ypatingai vertinama ir dėl didelio baltymų kiekio – tai puikus baltymų šaltinis, suteikiantis kūnui visas būtinas amino rūgštis. Šios rūgštys reikalingos ne tik raumenų audinio formavimui, bet ir gerai imuninės sistemos, fermentų veiklai, įvairioms ląstelių funkcijoms.

Riebalai, esantys riebioje varškėje, yra būtini. Svarbiausia yra tai, su kuo ir kaip varškė vartojama – jei su daržovėmis ar vaisiais, net ir riebesnė varškė gali būti puikus pasirinkimas. Jei ant varškės dedama grietinė, uogienė ar cukrus, tuomet geriau rinktis liesesnę varškę.

Universalus patarimas – rinktis tokią varškę, kuri geriausiai atitinka individualius poreikius, o svarbiausia – vartoti ją saikingai ir derinti su kitais sveikais produktais.

 

Parengė Birutė Silevičienė

 

Atgal