VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2024.07.25. Medaus nauda sveikatai

 Medus yra natūralus saldiklis, naudingas sveikatai, pavyzdžiui, palengvinantis kosulį ir gydantis sezonines alergijas.

Nors medus turi naudos sveikatai, jis yra natūralus cukrus, todėl svarbu jį vartoti saikingai.

Žalias medus nekaitinamas, todėl jame išlieka daugiau maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, antioksidantų ir vitaminų, kurie suteikia medui daugiau naudos sveikatai.

Pasterizuojant prarandama dalis natūralių meduje esančių maistingųjų medžiagų, kai medus yra veikiamas karščio. Abi medaus rūšys yra naudingos, tačiau neapdorotas medus turi daugiau privalumų.

Medus naudojamas kaip natūralus saldiklis, taip pat kaip priešuždegiminė, antioksidacinė ir antibakterinė priemonė. Reguliarus medaus vartojimas gali būti naudingas širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, virškinamojo trakto ir nervų sistemos sveikatai.

 

Parengė Birutė Silevičienė

Atgal