VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

2022.04.27.Šios daržovės skonį mėgsta toli gražu ne visi

Sriubų, daržovių apkepų ar įvairių troškinių receptų, ingredientų sąraše beveik visuomet galima rasti svogūnus. Ši aromatinga ir skoniu pasižyminti daržovė ne veltui naudojama daugybės patiekalų receptuose.

Galima valgyti tiek svogūnų laiškus, tiek gumbą, tačiau maistine prasme jie šiek tiek skiriasi.

Svogūnų laiškai yra maistingesni, juose daugiau antioksidantų, daugiau B grupės vitaminų, folio rūgšties.

Nemėgstantiems svogūno patiekaluose, rekomenduojama jį blanširuoti – nuplikyti karštu vandeniu ir dėti į norimus patiekalus.

Kad išvengtumėte ašarų, prieš pjaustydami žalius svogūnus,  trumpai juos atvėsinkite. Pjaustydami naudokite gerai išgaląstą, aštrų ir vandeniu lengvai sudrėkintą peilį. Tai pat – galite sudrėkinti ir pačią svogūno galvutę. Be to, ant pjaustymo lentelės galite užlašinti kelis lašus rūgšties, pavyzdžiui, acto arba citrinos sulčių.

 

 

Atgal