VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

03 09. „Savižudybės ideologijai“ – ne

Akad. Kazimieras Ragulskis

Kad tauta ir valstybė kuo geriau vystytųsi, reikia aktyviai kovoti su pasitaikančiomis blogybėmis.

Lietuvoje kai kuri reklama propaguoja amoralų žmonių gyvenimą. Priėjo iki to, kad knygynuose buvo platinama knyga – žinynas, „auklėjantis“ iškrypėlių sekso vaikus net darželiuose, mokyklose. Tokio tipo nusikaltimus reikia demaskuoti, paskelbti jų organizatorius ir vykdytojus nuo pat jų užuomazgos ir nubausti. Tokį vaikų luošinimą jau darželiuose kitaip nepavadinsi kaip „savižudybės ideologija“.

Jau dešimtmečiais veikia narkotikų, nelegalaus alkoholio surogatų platinimo šaltiniai. Jie daugumoje žinomi. Ne ką geriau atrodo kai kurie naktiniai barai bei loterijų įstaigos, lydimi iškrypimų bei nusikaltimų.

Kinija apie 19 amžių buvo užkrėsta narkomanija. „Komunizmo statytojas“ Mao Ce Dunas su šaknimis išrovė tą blogybę – sušaudė tūkstančius narkotiekėjų. Kinijoje neliko narkomanijos.

Kai kurie atsitiktiniai asmenys, prilindę prie kultūros, meno, kartais prakiša visokio šlamšto, tuo ypač nuodydami jaunimo sąmones.

Pasitaiko iš lietuvių ir Lietuvos tautinių mažumų žmonių, kurie šmeižia lietuvių tautą, jos istoriją, kultūrą, papročius, kalbą. Tiesiog Lietuvos patriotams nesuprantama, kodėl tokie asmenys gyvena ir nori gyventi Lietuvoje.

Arba į ką tai panašu, kad Lietuvos patriarchą, didįjį patriotą Vytautą Landsbergį kai kurie asmenys vadina Tėvynės išdaviku, parsidavėliu KGB agentu, kovojusiu prieš Lietuvą.

Į ką tai panašu, kad kai kurie politikai postringauja: „Kuo blogiau pozicijai, tuo geriau mums“. Turi būti visų tikslas, kad ir kas bebūtų, prisidėti prie Valstybės vairo, prie Lietuvos kuo geresnės pažangos.

Taipogi labai kenkia ekonominiai Lietuvos parazitai, kurie užsieniečiams nelegaliai pardavinėja žemę, miškus ir kitą turtą bei atlieka spekuliacijas.

Yra diskutuojama aktuali tema: „Kad neišsivaikščiotų Lietuva“. Tam taikomos įvairios priemonės. Tame tarpe reikia didinti užimtumą. Nemažai yra padaryta, vystant perspektyvias sritis, pavyzdžiui, informacines technologijas, įdarbinama daug specialistų. Gerai vystosi ypač perspektyvi precizinių prietaisų ir mašinų elementų gamyba. Tačiau daugelyje pramonės sričių reikia didelių finansinių investicijų, kad įdarbintų žmogų. Reikia intensyviau stimuliuoti ir tokias sritis, kur reikalingos mažesnės investicijos. Čia gal tiktų kai kurios žemės ūkio sritys. Taipogi palyginus be didelių investicijų gal būtų galima nemažai įdarbinti biodujų gamyboje iš žolių, medžių bei buitinių ir kitokių atliekų.

Reikia džiaugtis, kad dauguma žiniasklaidos darbuotojų bei žurnalistų yra sąžiningi, Lietuvos patriotai ir daug prisideda prie Valstybės progreso. Dėka tikslingo ir išmintingo daugelio politikų ir Vyriausybės žmonių darbo pavyko - palyginus be grandiozinių nuostolių - pergyventi pasaulinę krizę. Šviesi ateitis, Lietuvos žmonių aktyvumas suteikia didelį optimizmą. Lietuvos gyventojai (kūrybinės inteligentijos, kultūros, meno, mokslo, verslo ir visi susipratę žmonės) turime kuo aktyviau dalyvauti mūsų kuo tobulesnės Valstybės kūrime.

Atgal