VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

02 14. Ar žinai ...

J.Drobnienė, L.Ruzgaitė

Dažnas auginantis mažus vaikus susirūpina, keldamas sau aktualų klausimą - ,,Kokia mokykla?“, „Kur saugu?“, „ Kokios galimybės pasireikšti vaikui?“ .

 Gera mokykla - tai ta mokykla, kuri lavina, ugdo kūrybingus vaikus, kupinus gyvenimo drąsos ir džiaugsmo žmones, save suvokiančius kaip pagrindinio vaidmens atlikėjus ne tik savo, bet ir visuomenės gyvenime. Tokioje mokykloje vaikai tampa menininkais, kuriančiais mokymo erdvę ir kultūrą. Svarbiausia – aktyvūs, imlūs, supratingi ir jautrūs žmonės.

Kiekviena šeima nori, kad būtų sudarytos puikios sąlygos vaiko ugdymui ir lavinimui,  ieško saugios, modernios aplinkos. Į šiuos ir daugelį kitų klausimų turi atsakymus jau 18 metus gyvuojanti  Vilniaus „Saulės“ privati gimnazija. Ši įstaiga daug dėmesio skiria gabių mokinių ugdymui, netradicinėms pamokoms, sustiprintam anglų kalbos mokymui, informacinių technologijų pritaikymui, ekonomikos ir verslumo pradžiamoksliui, įvairiai tarptautinei projektinei veiklai. Čia vaikai  užimti visą dieną, kas yra aktualu šiandienos skubančiam  žmogui.

Svarbu tai, kad  vaikai išmoktų  pasikliauti savo smalsumu, vaizduote, jausmais ir intuicija, dalyvaudami dialoge su juos mokančiais mokytojais. Tam turi būti sukurtos sąlygos tiek ugdomajai, tiek popamokinei veiklai.

Renginys „Aš būsiu pirmokas“ tampa jau tradicija, kuris antrą pavasarį sukviečia visus besidominčius inovatyviomis mokyklomis. Tai teikia galimybę iš arčiau susipažinti su gimnazija,  padeda būsimiems pirmokams nugalėti mokyklos baimę, stiprina norą mokytis,  pasitikėti savimi. 

Kiekvieną dieną vaikas turi džiaugtis tuo, ką daro bendraudamas su kitais. Juk džiaugsmas ir mokslas – tai du suderinami dalykai mokykloje.  

Atgal