VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

04.11. Sveikatingumo trenerei Beatai Bartoševič sportas – gyvenimo būdas

Atsakydamas į sveikatingumo klubo „Impuls“ anketos klausimą, kaip vertinu trenerius, pažymėjau, kad neturiu nuomonės. Tokį atsakymą pasirinkau vien todėl, kad trenerių paslaugomis pastaruoju metu nesinaudojau. Bet pasąmonėje jaučiau, kad privalau daugiau pasakyti apie žmones, kurie sporte pasiekė aukštų rezultatų ir savo patirtimi nuoširdžiai dalijasi su kitais. Išliko atmintyje prieš 12 metų lankyti užsiėmimai sveikatingumo klube „Impuls“ (Ozo g. 41) bei Alinos Čepurnienės – Europos ir pasaulio čempionės, vienos tituluočiausių Lietuvos kultūrizmo sporto atstovių – pastabos ir praktiniai patarimai. Jau antrus metus sportuodamas „Impuls“ sveikatingumo klube (Trinapolio g. 11) stebiu ir žaviuosi Beatos Bartoševič – energingos, maloniai bendraujančios, nuoširdžios  asmeninės trenerės – treniruoklių salėje vedamais individualiais užsiėmimais.

Beata Bartoševič, 2018 m.

Tikiuosi, kad šis pokalbis su B. Bartoševič padės skaitytojams daugiau sužinoti apie sveikatingumo trenerės darbą, o gal jos pavyzdys paskatins žmones daugiau laiko skirti sportui ir sveikam gyvenimo būdui.

Trenerę Beatą Bartoševič kalbino Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Povilas Šimkavičius

– Papasakokite trumpai apie save

1998 m. baigiau Vilniaus 5-ąją vidurinę mokyklą (dabar Joachimo Lelevelio vidurinė mokykla). Studijavau G. Stulpinienės vadybos kolegijoje, įgijau juristo konsultanto specialybę. Vėliau įgijau dar dvi specialybes – apeigų ir švenčių organizatoriaus bei asmeninio trenerio. Perkopusi 30-ties metų ribą pradėjau ieškoti savęs, norėjau dirbti ir mėgautis savo darbu. Gerai sekėsi kurti, planuoti, organizuoti ir vesti šventes šeimos nariams ir draugams.

Tarptautinių kultūrizmo varžybų Kaune antrosios vietos laimėtoja Beata Bartoševič

Pagalvojau, o kodėl tai negalėtų tapti mano darbu. Todėl 2012 m. nusprendžiau įsigilinti į apeigų ir švenčių organizatoriaus subtilybes. Tačiau vis tik viršų paėmė sportas – šiuo metu dirbu asmenine trenere.

– Kada sportas atėjo į Jūsų gyvenimą?

– Sportuoju nuo vaikystės. Pirmąja mano fizinio lavinimo mokytoja buvo mama. Gyvenome Antakalnyje, Vilniuje, privačiame name. Į kiemą susirinkdavo nemažai netoliese gyvenančių vaikų. Mama dažnai nuvesdavo mus į šalia esantį miškelį, organizuodavo žaidimus, įvairias rungtynes. Mokykloje lankiau kovos menų – dziudo ir ušu – sporto būrelius bei plaukimo užsiėmimus. 1996 m. susidomėjau aerobika. 2000 m. įsitraukiau į grupinius užsiėmimus (aerobika, kūno dizainas), pradėjau aktyviai sportuoti. Į treniruoklių salę įžengiau 2013 m. Draugų ir gerų pažįstamų paskatinta 2015 m. įgijau asmeninio trenerio licenciją, kurią išdavė Kūno kultūros ir sporto departamentas. Treniruotes vedu sveikatingumo klube „Impuls“ (Trinapolio g. 11) ir keliuose sporto klubuose „GymPlius“. Sportas tapo mano gyvenimo būdu. 

– Papasakokite apie savo sportinius pasiekimus

– 2014 m. nutariau išbandyti savo jėgas Kaune vykusiose tarptautinėse Pasaulinės fitneso federacijos ir Pasaulinės kultūrizmo federacijos WFF-WBBF (World Fitness Federation, World Body Building Federation) kultūrizmo varžybose. Džiaugiuosi iškovota garbinga antrąja vieta. Šiuo metu visą savo laiką ir žinias skiriu asmeninės trenerės darbui ir savo sūnui.

– Ar Jūsų sūnus sportuoja?

Džiaugiuosi, kad sūnus Danila sportuoja ir jam puikiai sekasi. Jis ketverius metus lanko kovos menų klubą vaikams ir suaugusiems „Arėjas“, dalyvavo per 30-tyje vaikų (jaunių) sambo čempionatų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – Austrijoje, Izraelyje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Beata Bartoševič su sūnumi Danila, 2017 m.Beatos Bartoševič asmeninio albumo nuotraukos

Danilos apdovanojimų kolekcijoje – 10 aukso, 9 sidabro ir 7 bronzos medaliai. Sūnus taip pat lanko bokso treniruotes.  

– „Impuls“ (Trinapolio g. 11) dažnai tenka matyti Vilniaus Baltupių progimnazijos ir vaikų darželio „Mažasis Trinapolis“ vaikus plaukimo pamokose. Ar Jūs vedate užsiėmimus vaikams ir jaunimui?

– Vaikai – mūsų ateitis. Man labai patinka dirbti su vaikais, padėti jiems fiziškai tobulėti ir nors trumpam atitraukti juos nuo išmaniųjų telefonų ar kompiuterių. Sveikatingumo klube „Impuls“ vedu fizinio pasirengimo užsiėmimus moksleiviams –jauniesiems plaukikams. Taip pat turiu individualių užsiėmimų. Jauniausiai mano treniruojamai mergaitei 8 metai, o vyriausiam vyrui – per 60 metų.

– Šiuolaikiškas treneris turi nuolat tobulėti, atnaujinti tiek praktines, tiek ir teorines žinias. Kaip dažnai Jūs atnaujinate savo žinias?

– Asmeninio trenerio užduotis padėti žmogui visapusiškai tobulėti sporto ir sveikatingumo srityje, lydėti jį treniruočių proceso kelyje. Šiuolaikiškas treneris privalo nuolat atnaujinti savo žinias. Stengiuosi neatsilikti nuo gyvenimo tempų. Per kelis šių metų mėnesius dalyvavau keturiuose seminaruose, o iki vasaros pradžios laukia dar trys.

– Gal patarsite, kaip išsirinkti gerą asmeninį trenerį?

– Manau, geras asmeninis treneris tas, kuris gerai išmano ir myli savo darbą bei nuolat tobulėja.

– Kokie Jūsų pomėgiai?

– Sportas, knygos, kryžiažodžiai.

– Ko palinkėtumėte visiems sveikatingumo klubų lankytojams?

– Gal ne tik sveikatingumo klubų lankytojams, bet visiems skaitytojams linkiu – būkite sveiki! Rūpinkitės savo ir savo artimųjų sveikata! Daugiau judėkite, protingai valgykite ir ilsėkitės, ir jūsų kūnas pasakys jums – ačiū! Nepamirškite perfrazuoto romėnų poeto Juvenalio posakio: „Sveikame kūne – sveika siela“.

Nuoširdžiai dėkoju už malonų pokalbį

 

 

Atgal