VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

09.05. Prasidėjo kartotiniai parengto rezervo karių mokymai

Rugsėjo 4 d. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke prasidėjo tris savaites truksiantys kartotiniai parengto rezervo karių mokymai ir pratybos. Į šiuos mokymus atvyko 95 kariai, kurie rezervo mokymuose dalyvauja pirmą kartą.

Mokymai ir pratybos skirtos privalomosios pradinės karo tarnybos metu įgytoms būtinosioms karinėms žinioms atnaujinti. Parengto rezervo kariai susipažins su naujausia ginkluote, karine technika, atnaujins taktikos žinias ir įgūdžius treniruodamiesi veikti individualiai ir padalinio sudėtyje.

Kartotinės parengto rezervo karių pratybos vyks dviem etapais. Pirmajame – kariai atnaujins individualius kario įgūdžius – taktikos, apsaugos nuo masinio naikinimo ginklų, ginklų valdymo, priežiūros ir šaudybos, taip pat prisimins krašto apsaugos statutus, rikiuotės ir karinių ceremonijų pagrindus.

Antrajame etape parengto rezervo kariai vykdys kolektyvines skyriaus lygmens užduotis. Kariai atliks taktinį žygį pėsčiomis, susipažins su šiuo metu dalinyje naudojama ginkluote, vykdys užduotis patrulio bazėje, kas apkasus, vykdys suplanuotas atakas, gynybą, pasalas, mokysis įrengti apsaugines kliūtis, susipažins su žvalgybos pagrindais. Užduotys bus vykdomos tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu.

Parengto rezervo karių pratybos ir mokymai vykdomi pagal kasmetinį Lietuvos kariuomenės vado nustatytą planą. Šiemet numatoma į tokius mokymus pakviesti apie 500 parengto rezervo karių. Šiais metais savo žinias jau atnaujino apie 300 buvusių šauktinių.

Atgal