VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

08.03. Tarptautinis kalvystės simpoziumas "KETURI VĖJAI "


2017-ieji Klaipėdai  ypatingi metai, paženklinti Lietuvos kultūros sostinės titulu. Siekdama skatinti bendruomeniškumą, aktualizuoti miesto istoriją ir šiuolaikinę uostamiesčio kultūrą, Klaipėda pristato programą „Neužšąlantis kultūros uostas“. Programoje apie pusantro šimto įvairių renginių – tradicinių ar specialiai kultūros sostinės metams gimusių, įtraukiančių miesto bendruomenę bei skatinančių vėl atrasti miesto kultūrą. Mūsų simpoziumas yra šios programos dalis. Simpoziumas organizuojamas  nuo 2007 metų, vyksta kasmet  ir  skatina  kultūrinių ryšių plėtrą. Šiais metais vyksta vienuoliktą kartą ir skirtas įamžinti Piliakalnių metus. Simpoziumo metu,  visi kalviai, po  atviru dangumi kuria jungtinę kompoziciją iš metalo. Šiais metais, kuriama skulptūra „Piliakalnis“ ir gaminamos archeologinės kopijos, radinių iš Klaipėdos piliavietės, ir piliakalnių.  Anksčiau sukurti originalūs objektai, puošia Klaipėdos miestą ir primena gyventojams apie kalvystės renginius ir jų dalyvius.
Simpoziumas  nėra komercinis renginys, jo paskirtis pristatyti kalvystės amatą visuomenei, stiprinti šalių  partnerystę ir plėtoti  kultūrinius mainus.  Kviečiame atvykti į Klaipėdą ir aplankyti mūsų renginį, pažadame bus įdomu ir linksma!

RENGINIO PROGRAMA

rugpjūčio 12d. (šeštadienį):

Šiauriniame rage (Danės g.1 Klaipėda, šalia senosios perkėlos)

13.00  val. Žaizdrų įkūrimas ir iškilmingas XI Tarptautinio kalvystės simpoziumo

„ KETURI VĖJAI – 2017“ atidarymas.

13.00 -16.00 val. Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros „Piliakalnis“ elementų kalimas.

16.00 -17.00 val. Kalviškos varžybos.

17.00 – 19.00 val. Etnografinių ansamblių koncertas (SENOLIAI, Ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ kolektyvas, Baltarusių bendruomenės „Krynica“ kolektyvas).

19.00 – 20.00 val. Varžytuvės su žiūrovais.

20.00 – 22.00 val. Gyvo garso koncertas. JUMS gros INSTRUMENTINIS TRIO iš Klaipėdos(Juozas Staniulis (smuikas), Saulius Šiaučiulis(piano) ir Edmundas Federavičius (mušamieji)

rugpjūčio 13d. (sekmadienį):

Šiauriniame rage (Danės g.1 Klaipėda, šalia senosios perkėlos)

12.00 – 14.00 val. Archeologinių kopijų gamyba, skulptūros „Piliakalnis“ užbaigimas.

14 .00 val.  Šventės uždarymas. Diplomų įteikimas plenero

„KETURI VĖJAI - 2017“ dalyviams.

Atgal