VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

07.17. PROTESTAS TALINE

2017-07-17  8  valandą 50 min. pradedu PASIPRIEŠINIMO AKCIJĄ – PROTESTĄ DĖL VERSLINĖS ŽVEJYBOS DRAUDIMO VIDAUS VANDENYSE – Kauno mariose ir Kruonio HAE nuo 2013-01-01, ežeruose ir tvenkiniuose nuo 2015-01-01. Bus KONSTATUOJAMA, kad visame pasaulyje skatinamas smulkusis vidaus vandenų žvejybos verslas, o Lietuvą valdžiusieji ir  valdantieji ŽLUGDO. Taip pat bus kalbama apie Nemuno deltos upių uždumblėjimą, kad nebuvo sudarytos sąlygos žvejybiniams laivams modernizuoti, dėl didėjančio sūrainio antplūdžio į Kuršių marias ir grėsmes Kuršių marias paversti Baltijos jūros įlanka, apie A. Bogdanovo rengiamą valstybinių   žuvivaisos objektų PRICHVATIZAVIMĄ.  

Pasitaikius progai aiškinsiu apie LR Konstitucijos pažeidimą dėl 3-jų lenkiškų raidžių, dėl Astravo AE grėsmių, apie milžinišką emigraciją, apie daugelio politikų ir valdančiųjų veidmainiškumą. 

Akcijos metu  apsilankysiu Estijos Prezidentūroje, Europos Sąjungos Tarybos renginiuose, kuriuose pirmininkauja ESTIJA, Estijos Parlamente, Estijos Vyriausybėje, masinėse žmonių susikaupimo vietose ir kitur. 

Bus pateikinėjama informacinė medžiaga, kurios pagrindą sudaro glaustas laiškas EUROPOS SĄJUNGOS TARYBAI  lietuvių, anglų ir estų kalbomis (pridedu). Bus dalinamas 2014-07-22 d.  laiškas ES Prezidentui  Hermanui van Rompuy,  visiems atsakingiausiems Lietuvos vadovams ir politikams PASKUTINIS RAUNDAS (angliškai Last Round) (žiūr. www.sajudis.com   2017-07-17 lietuviškai ir angliškai). Bus aiškinama apie  septynerius metus trunkantį susitikinėjimą ir susirašinėjimą su Lietuvos aukščiausiomis institucijomis, valdžiusiais, politikais, mokslininkais ir pareigūnais,  kad verslinės žvejybos draudimas buvo neteisėtas, kad valstybės institucijos ir politikai negynė smulkių žvejų verslininkų ir LABAI KOMPETETINGAI IR BIUROKRATIŠKAI ATSIRAŠINĖJO. Kad  politikai ir partijos supriešinę žvejus mėgėjus prieš žvejus verslininkus DARĖ, DARO IR RENGIASI ATEITYJE DARYTI POLITINĮ BIZNĮ ir RINKIMINĮ KAPITALĄ.

Protestuodamas įtikinėsiu, kad 2017 metais ežerų ir tvenkinių verslinei žvejybai būtų skirtas 500 tonų, o 2018 metais  1000 tonų limitai ir kad Lietuvos politikai ir valdantieji TAPTŲ PADORIAIS ŽMONĖMIS, nes artėja LIETUVOS, ESTIJOS IR LATVIJOS ŠIMTMEČIŲ JUBILIEJAI.

Su savimi turiu Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavas bei vaizdinės medžiagos.

L. Kerosierius

Vilniaus Sąjūdžio tarybos pirmininkas ir asociacijų sąjungos “Žuvininkų rūmai” prezidentas

el. p. [email protected]                 www.sajudis.com

 

Europos Sąjungos Tarybai                      

1990 metais LIETUVA, ESTIJA ir LATVIJA ATKŪRĖ NEPRIKLAUSOMYBĘ

 PROTESTAS – REIKALAVIMAS

Talinas,  2017-07-17         

VISAME PASAULYJE SKATINAMA VERSLINĖ ŽVEJYBA VIDAUS VANDENYSE..

 Lietuvoje yra apie 3000 ežerų, apie 1500 tvenkinių ir apie 29 tūkst. upių, upelių bei kanalų. Šiuose vandens telkiniuose žuvų išteklių būklė yra gera ir labai gera. Šiuose vandens telkiniuose neteisėtai buvo uždrausta  verslinė žvejyba. JOS NELEIDŽIA:

Lietuvos Respublikos Seimas, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis,

Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis,

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministras Kęstutis Navickas,

Apie tai viską žino Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė - tačiau nereaguoja.

Iš  Lietuvos emigravo apie 30 proc. gyventojų (apie 1 mln.).

Apie 25 proc. Lietuvos žmonių gyvena žemiau skurdo ribos.

Lietuva pagal girtuoklystę pirmauja pasaulyje.

 Lietuvoje vieni mažiausi darbo užmokesčiai ir brangiausias pragyvenimas Europos Sąjungoje.

                     

Apie 4 milijardai eurų Europos Sąjungos investicijų yra paveikti korupcijos santykių.

 Lietuvos pasienyje esančiuose ežeruose Baltarusijos ir Rusijos valdžia leidžia verslinę žvejybą, o Lietuvos valdžia draudžia.

Reikalaujame 2017 m. skirti 500 t , o 2018 m. 1000 t limitų verslinei žvejybai ežeruose ir tvenkiniuose (kuojos, plakiai, raudės, karšiai, ešeriai, lydekos, sterkai, karosai).

Leonas Kerosierius

Vilniaus Sąjūdžio tarybos pirmininkas ir asociacijų sąjungos “Žuvininkų rūmai” prezidentas

el. p. [email protected]                 www.sajudis.com

 

 

 

Atgal