VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

07.08. Slackline... Kas tai?

Alfonsas Kairys

Juos užklupau betempiančius 30 metrų lyną tarp vieno iš medžių ir Vingio parko tilto. Tai truko neilgai  ir kelias beveik dešimties metrų aukštyje - įrengtas.

Pirmasis lynu žengia Andrejus. Rankomis ir visu sportišku kūnu laviruoja - išlaiko pusiausvyrą. Renkasi smalsuolių minia. Kritimas, spyruokliuojantis pakilimas, lynas  - ir vėl ėjimas. Stebintieji tai nuščiūva, tai aikčioja...

Ėjimas lynu - nelengvas sportas. Nuotraukos autoriaus

Andrejų keičia jo draugai Tautvydas ir Justas.

Minia nesiskirsto. Regis, kiekvienas norėtų pabandyti, bet aukščio/kritimo baimės jausmas ir įgūdžių stoka  to neleidžia padaryti.

Pakalbintas Andrejus sako, kad jie - tai ,,Slackline Vilnius” klubo nariai.  Slackline’as yra netradicinis, o gal retam ir matytas sportas/pramoga. Sako, kad nors ir pavargsta pečiai, rankos, kojų raumenys, smagu parodyti sau ir kitiems, kad tu gali daugiau, negu kiti. Kita vertus, ši sporto šaka padeda  žmonėms nugalėti aukščio, kritimo  baimę.

Pasirodo, pasitreniravęs bent dvi valandas, gali pajusti pusiausvyrą ir paeiti kelis žingsnius lynu, daugiau  treniruočių reikėtų ilgesnėms distancijoms,

Vaikinai dalyvauja įvairiuose renginiuose, moko žmones, supažindina su šiuo netradiciniu  sportu.

Jei norėtume pažiūrėti jų treniruočių, reikėtų užsukti į Vingio parko  prieigas. Adrenalino pakaktų vien tik stebint treniruotes, o gal ir pabandyti kiltų noras.

Atgal