VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

04 25. Apklausa: per metus patenkintų demokratija sumažėjo 7 proc.

Per metus patenkintų demokratijos veikimu šalyje sumažėjo 7 procentiniais punktais, rodo visuomenės nuomonės apklausa. 
Balandžio 1-11 dienomis atliktos apklausos duomenimis, balandžio pradžioje daugiau nei pusė arba 55 proc. apklaustų 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija, o 36 proc. respondentų buvo patenkinti demokratija Lietuvoje. Kas dešimtas (9 proc.) respondentas neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą. 
Per paskutinį mėnesį nepatenkintų demokratijos veikimu Lietuvoje sumažėjo 4 procentiniais punktais, o lyginant su atsakymais prieš metus (2015 metų balandį), patenkintų demokratijos veikimu šalyje sumažėjo 7 procentiniais punktais. 
Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, daugiau patenkintas jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (daugiau nei 1000 eurų), specialistai ir tarnautojai bei besimokantis jaunimas, dešiniųjų politinių pažiūrų žmonės. 
Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (66 proc. iš jų nepatenkinti), gyvenantys kaime (62 proc.), respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (68 proc.), pensininkai (69 proc.), lenkų (72 proc.) bei rusų (70 proc.) tautybių gyventojai, kairiųjų politinių pažiūrų žmonės (63 proc.).

 

Atgal