VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

09 08. Švedija palankiausiai Europoje žiūri į migrantus iš trečiųjų šalių

Švedija šiuo metu yra vienintelė Europos šalis, kur dauguma gyventojų palankiai vertina migraciją iš ne Europos Sąjungos valstybių, informuoja "The Independent". Remiantis naujausia "Eurostat" agentūros apklausa, Švedijoje palankiai pabėgėlius vertinančių yra tarp 71-77 procentų. 
Nepalankiausiai į migraciją iš trečiųjų šalių žiūri Italija, Čekija, Slovakija, Estija ir Latvija. Čia tik maždaug 15-21 proc. vietos gyventojų pritartų migrantų atvykimui. 
Ne ką palankiau į trečiųjų šalių migrantus žiūrima ir Vengrijoje, Bulgarijoje bei Graikijoje. Šiose šalyse tik 22-28 proc. gyventojų yra teigiamai nusiteikę imigracijos iš ne ES atžvilgiu. Tokios neigiamos nuotaikos dėl atvykstančių užsieniečių gali paaiškinti, kodėl Vengrijos, Bulgarijos ir Graikijos vyriausybės yra griežtai nusiteikusios pabėgėlių atžvilgiu ir stipriai priešinasi privalomoms pabėgėlių kvotoms. 
Tuo metu prognozuojama, kad šiais metais iki vieno milijono pabėgėlių prieglobsčio prašysis Vokietijoje. 
Remiantis naujausia apklausa, Vokietijos gyventojai yra susiskaldę migrantų klausimu. 36 proc. gyventojų buvusioje Vakarų Vokietijoje baiminasi padarinių dėl migrantų antplūdžio, o buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje net 46 proc. apklaustųjų yra susirūpinę ar jaučia grėsmę.

Atgal