VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

08 18. Molotovo-Ribentropo protokolas

Prof. habil. dr. Danielius Gužas

Rugpjūčio 23 diena vadinama Juodojo kaspino diena. Šią dieną minėsime, kaip istorijoje jau įrašyta: Juodojo kaspino ir Baltijos kelio diena. Trijų Baltijos šalių žmonės nutiesė kelią, susikibę rankomis grandine, sustiprinę Baltijos šalių siekį būti laisvomis. Daug atlikta darbų, kol  buvo įrodyta, kad tokie susitarimai buvo. Dabar visiems aišku, kad buvo Lietuvos pardavimo aktas. Ir tai ne tik Lietuvos, Baltijos šalių, bet ir kitų Europos šalių laisvių išdavimo aktas. Tokių panašių aktų istorijoje įvardintų buvo, yra dabar ir dar bus. Gyvenimas neramus.  Seni priešai praturtėjo, pasipildė vaikais, vaikaičiais ir jų draugais. Tad norinčių atgaivinti Molotovo-Ribentropo sutarčių idėjas nesumažėjo, o padaugėjo.

Protokolai, kitokio pobūdžio susitarimai, pritaikant naujausias technologijas ir sukurtus įrankius (priemones). Tos priemonės, kurios buvo įslaptintos, šiandiena naudojamos 100 proc. ir kiekvieną dieną tobulinamos, keičiamos metodikos, kad plačioji aplinka nespėtų orientuotis. Mes, geri ar blogi, galim būti sekami. Bandoma kontroliuoti žmogaus vidinę dvasią.

Su kokiomis vėliavomis ir kaspinais išeisim į gatves paminėti gėdingų istorijos įvykių datos? Ar mąstysim apie ateitį, ar matysim dabartį, kas vyksta mūsų visuomenėje? Laimingi tie, kurie sugeba tuos skirtumus atpažinti ir įvertinti. Tokių likę nedaug. Ką daryti?

Stiprybės semtis iš tėvų, protėvių ir gilios istorijos kovotojų už žmogaus teises, laisvę ir Tėvynės nepriklausomybę. Mes privalome savo mąstymą keisti, neatsižvelgiant, kaip ir kas mums bando diktuoti. Gal mes nesugebam mąstyti savarankiškai? Privalome daryti išvadas.

Kviečiu geros valios žmones išeiti į gatves paminėti šios dienos, kuri istorijoje pažymėta Lietuvos pardavimu. Nesigėdykime vadinti save lietuviais. Tai yra garbingos tautos vardas, kuri istorijoje paliko didelius įpareigojimus naujos kartos lietuviams. Nereikia  prisiplakėlių, mums reikia stiprinančių Lietuvos tautą žmonių, ukrainiečių, baltarusių... Tikėjimas pergale mus veda į Pergalę.

Aš tikiu

Aš tikiu ne tik Visagalį Dievą,

Aš tikiu žmogumi ir jo siela.

Aš tikiu stiprybe jo

Atsispirti blogiui, temdančiam jo dieną.

 

Kiekviena diena yr kitokia,

Reikia vertinti, gyventi vis kitaip.

Priešų pinklės nesustoja,

Siunčiamos dieną ir nakčia.

 

Gyvenimas pakito nuo aušros,

Jis keisis visą dieną

Lig saulės sutemos.

Kitaip gyventi įpareigoja kiekvieną.

 

Gyventi taip, kad neišnyktum

Iš regimos sutemos,

Regėti šviesą, tylą,

Reikalingą žmogui šilumos.

 

Mylėk, lietuvi, savo žemę,

Kaip mylėjo bočiai Tautos.

Gerbūvį čia rasi,

Prisidėjus prie sielos žmogaus.

 

Siela, tai ne žaisliukas

Ją valdo gėris ir šėtonija.

Žmogau, ką Tu pasirinksi,

Gyventi Dievui ir šventa dvasia.

 

Čia viskas, kas priklauso,

Kam mes paklūstam savo mintyse

Gyvenime sutinkame apgaulės,

iškreiptą tiesą.

Žmogau, kovok už laisvą Lietuvą!

Atgal