VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

06 28. Labiausiai tebepasitikima ugniagesiais

Labiausiai šalies gyventojai gegužę, kaip ir balandį, pasitikėjo trimis institucijomis: ugniagesiais, Bažnyčia ir Prezidento institucija, rodo naujausia apklausa. Labiausiai nepasitikima Seimu, komerciniais bankais ir teismais. 
Gegužės 23-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba pasitikėjo 85 proc. respondentų, Bažnyčia - 73 proc., Prezidento institucija -64 proc.
Dar po 63 proc. apklaustųjų pasitikėjo krašto apsauga ir policija. Konstituciniu Teismu pasitikėjo 61 proc. gyventojų. 
Dar trimis institucijomis - "Sodra" , Lietuvos banku ir Lietuvos žiniasklaida - pasitikėjo po 60 proc. respondentų. 
Valstybės sienos apsaugos tarnyba pasitikėjo 58 proc., savivaldybėmis - 55 proc. apklaustųjų. Kiekviena iš šių institucijų pasitiki daugiau nei pusė suaugusių šalies gyventojų. 
Dar keturiomis institucijomis gyventojai daugiau pasitiki nei nepasitiki, tai - Valstybės saugumo departamentu, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Valstybės kontrole ir profsąjungomis. 
Kitomis institucijomis gyventojai daugiau nepasitiki nei pasitiki.
Žemiausias gyventojų pasitikėjimas teko trims institucijoms. Seimu pasitikėjo 29 proc. (nepasitikėjo 67 proc.), komerciniais bankais - 37 proc. (nepasitikėjo 56 proc.), teismais - 38 proc. (nepasitikėjo 54 proc.) respondentų. 
Prieš tai buvusioje apklausoje balandį, kaip ir ankstesniais mėnesiais, gyventojai labiausiai pasitikėjo ugniagesiais (87 proc. pasitiki, 10 proc. nepasitiki), Bažnyčia (72 proc. ir 20 proc.) ir Prezidento institucija (67 proc. ir 26 proc.). Tuo tarpu mažiausiai pasitikėjimo gyventojams kėlė prokuratūra (41 proc. pasitiki, 49 proc. nepasitiki), teismai (38 proc. ir 56 proc.) ir Seimas (30 proc. ir 67 proc.).

Atgal