VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.22. Vilniaus Kaziuko mugė šiemet vyks internete

Vilnius Kaziuko mugė šiemet perkeliama į internetą, pranešė Vilnius miesto savivaldybė. Amatininkai ir ne maisto gaminių kūrėjai, norintys atidaryti savo e-parduotuvę virtualioje mugėje, kviečiami registruotis el. paštu [email protected]. Lietuvos amatininkų ir kūrėjų virtuali mugė adresu www.craftson.lt. prasidės kovo 4-ąją ir vyks nuolat.

Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

„Akivaizdu, kad kovą planuota Kaziuko mugė Vilniuje tikrai neįvyks. Sausį svarstėme galimybę perkelti renginį į balandį, tačiau matydami situaciją ir visų pirma galvodami apie žmonių saugumą, nusprendėme šiais metais Vilniaus senamiestyje mugės neorganizuoti“, – sako Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė. 

Pasak vicemerės, kad ir kokie būtų karantino ribojimų sušvelninimai balandžio–gegužės mėnesiais, galimybė saugiai suorganizuoti šimtus tūkstančių žmonių pritraukiančią šventę yra praktiškai neįmanoma.

Kaziuko mugės ištakos siekia XVII amžių ir manoma, kad šimtmečius gyvuojantis kasmetis renginys nevyko tik Antrojo pasaulinio karo metais. Šiais metais renginys nevyks dėl koronaviruso pandemijos.

Kaip teigia vienas iš šio projekto iniciatorių Renaldas Gražys, Craftson.lt bus vieta, kur autorinių darbų kūrėjai savo dirbinius galės pristatyti ištisus metus.

„Ko gero, daugeliui tradicinės Kaziuko mugės dalyvių, kuriančių tradicinius, rankų darbo gaminius yra didelis iššūkis susikurti ir administruoti savo e-parduotuvę, o lankytojui – atrasti šiuos talentus. Tikiu, kad ši platforma padės sujungti kūrybiškumą ir meistrystę, tradiciją ir šių dienų galimybes lengvai, o svarbiausia saugiai įsigyti kažką originalaus, gražaus ir ypatingo“, – teigė R. Gražys.

 

 

Atgal