VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

01.08. Sustokime ir pamąstykime

Jadvyga Bičkuvienė

 

Praėjo 30 metų nuo garsiai ištartų žodžių: mes norime laisvės, nepriklausomybės, norime patys tvarkyti savo gyvenimą. Subrendome, mūsų svajonės išsipildė - gyvename laisvoje, pasaulio pripažintoje savo Tėvynėje, Nepriklausomoje Lietuvoje. Juk 50 metų egzistavome migloje, maitinami neklystančių komunizmo nešėjų ir mūsų siekis dabar matyti Lietuvą visavertę, kuri prieškary, per 20 Nepriklausomybės  metų, žengė modernėjimo, kultūros pažangos keliu.

Per 30 Nepriklausomybės metų valstybę formavo idealistai, o mūsų turtu rūpinosi buvusieji - komunizmo statytojai. Jie prichvatizavo valstybės turtą, suformavo naują turtuolių kartą, be jokių moralinių skrupulų ir toliau išnaudoja žmones. Dėl to susidarė dideli žmonių pragyvenimo lygio skirtumai, kas sukelia nepasitenkinimą, atsiranda net nauji gelbėtojai. Ypač dabartiniu metu, kada siaučia pandemija. Naujai išrinktame Seime brukami nauji įstatymų projektai, kurių nedrįso priimti ankstesnieji įstatymų leidėjai - įteisinti vienalytes šeimas, iškreipiant įaugusią į mūsų sąmonę šeimos sampratą, brukamas abortų legalizavimo įstatymas. Kur dingo žmogaus sąžinė ir supratimas, juk žudoma valstybės, lietuvių tautos ateitis.

Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė ir Vytautas Landsbergis:  SUSTOKIME. Šarūno Mažeikos nuotr.

Norėtųsi, kad mūsų išrinktieji negaištų laiko menkaverčiuose klausimuose

Mes stovime ant moralinės bedugnės krašto. Komunizmą pakeitė liberalizmas, beribė laisvė. Liberalizmo propaguotojai tai teisina žmogaus laisvėmis ir teisėmis. Aš suprantu tai, kad žmogaus beribės laisvės ir teisės be atsakomybės yra muilo burbulas. Kodėl paminamos daugumos žmonių teisės, o aukščiau iškeliamos individo ar grupelės žmonių teisė. Nesuprantu naujos mados ir man keista, kad ES  gramzdina Lietuvą ir mus  į šį liūną. Nepasiduokime klampinami į žmogaus orumo žeminimą.

Todėl  norėtųsi, kad mūsų išrinktieji negaištų laiko menkaverčiuose klausimuose, bet spręstų visuomenę piktinančius klausimus - atstatyti teisingumą - įvertinti  turtuolių, pralobusių per trumpą laiką,  sovietinių funkcionierių ar jų šeimos narių rankose milžiniškų turtų atsiradimą. Įvertinus neteisėtus turto įsigijimo veiksmus, būtina  grąžinti jį valstybei. Taip pateisintumėte pasitikėjimą ir padėtumėte turtuoliams apvalyti savo sąžinę. To teisingo žingsnio bijo turtais pertekusieji, o dauguma išrinktųjų su tuo taikstosi.

Jų Ekscelencijos Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė ir Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis  siautėjant pandemijai šaukia - SUSTOKIME, o aš kartu šaukiu su jais, ir jeigu neužsigaus, su LR Prezidentu Gitanu Nausėda - SUSTOKIME ir SUSIMĄSTYKIME. Jeigu sustosime ir liks kaip iki šiol, per mažai - atlikime tai, ko nesugebėjote per savo kadenciją padaryti. Atverkime vartus TEISINGUMUI.  Komunizmą, Lietuvos komunistų partiją  kaip neteisinę, nusikalstamą, represinę organizaciją įvertinkime ĮSTATYMU, atlikime sovietinės nomenklatūros, kolūkio pirmininkų ir jų ainių turto, pasinaudojant prichvatizacija, inventorizaciją.  Neįvertintas nusikaltimas gimdo naują nusikaltimą. Neteisingumas trina ribą tarp gėrio ir blogio. Todėl neatsitiktinai esame kviečiami nesiknaisioti praeityje, palikti visą tai istorikams. PAMĄSTYKIME. Dar visų mūsų laukia nuo pat nepriklausomybės atkūrimo nebaigti darbai.

 

 

Atgal