VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

08.28. Ruošiamės mokslo metams: reikiamoms prekėms įsigyti - vartojimo paskola

Nauji mokslo metai daugeliui šeimų tampa ne tik džiugiomis ir jautriomis akimirkomis išleidžiant vaikus į mokyklą, bet ir nedideliu galvos skausmu dėl jiems skirto pasiruošimo. Uniformos, mokyklinės prekės kaip kuprinės, rašymo reikmenys, sąsiuviniai, pratybos, įvairios knygos bei mokytojų pateiktas sąrašas mokslo metų pradžioje, kiekvienų tėvelių pinigines priverčia atverti plačiau, ypač jeigu auginama daugiau vaikų, keliaujančių į mokyklas. Mokslo metų eigoje papildomų finansų prireikia įvairiems būreliams, jiems skirto inventorius įsigijimui ar net automobilio degalams, kadangi gyvenant toliau nuo vaikų lankomos mokyklos, mažuosius tenka vežti į mokymosi įstaigą, po pamokų į namus ar norimus lankyti būrelius. Kadangi kokybiškos uniformos, prie jų deranti avalynė, patvarios kuprinės, rašybos priemonės kainuoja nemažus pinigus, neturint pakankamo santaupų kiekio sprendimu gali tapti vartojimo paskola. Įvairius mokyklai skirtus pirkinius ir kitas išlaidas finansuojanti paskola suteikia galimybę įsigyti visas prekes, o tėveliams būti tikriems, kad vaikai yra pasiruošę lankyti mokyklą bei turi visas reikiamas priemones. Platesnę informaciją apie paskolas rasite čia.

Specialistai pabrėžia, jog kiekviena paskola yra finansinis įsipareigojimas, kurį reikės laiku vykdyti, todėl dar prieš priimant paraiškos teikimo sprendimą, yra būtina tinkamai įvertinti asmenines skolinimosi galimybes. Tai geriausiai padeda atlikti asmeniniai finansų ekspertai, kurie, kartu su siekiančiu pasiskolinti, apžvelgia asmens uždirbamas pajamas, kredito istoriją bei kitus aspektus, galinčius turėti įtakos banko sprendimui. Jeigu asmens uždirbamos pajamos pagal banko taikomus reikalavimus yra per mažos, kreiptis dėl finansavimo galima kartu su bendraskoliu. Vienas svarbiausių aspektų, į kurį dėmesį atkreipia banke dirbantys specialistai, yra kredito istorija, neturinti esamų įsiskolinimų. Jeigu asmuo jų turi – primygtinai reikalaujama skolas apmokėti, nes tai padidintų galimybes gauti banko finansavimą. Taip pat kai kurie asmenys taiko treniravimosi metodą, kurio metu, apskaičiavę preliminarią sumą, kurią bus siekiama gauti, mažiausiai keletą mėnesių atsideda tam tikrą pinigų kiekį. Šis metodas leidžia pastebėti, ar gaunamų pajamų pakanka ne tik kasdienėms išlaidoms: komunaliniams mokesčiams, maistui, vaikams skirtoms prekėms, jų lankomiems būreliams apmokėti ir pan., bet ir tam tikras jų kiekis lieka, kurį ateityje, teigiamu paraiškos atveju, kiekvieną mėnesį lygiomis dalimis su numatyto dydžio palūkanomis reikės mokėti bankui.

Pastebima tendencija, jog kone daugiausiai prekių reikia nupirkti vaikams, kurie eis į pirmą klasę. Vėlesniais mokymosi metais tam tikros kanceliarinės prekės lieka, todėl mokyklinį krepšelį prireikia tik papildyti. Pagrindinės prekės, kurias reikia įsigyti, yra sportinė apranga, avalynė, jai skirtas krepšys, kuprinė, penalas, sąsiuviniai, rašymo priemonės, raidynas, aplankalai, pasiekimų knygelė. Prasidėjus mokslo metams mokytojai dažnai pateikia dar vieną reikiamų įsigyti prekių sąrašą, kurį sudaro pratybų sąsiuviniai ar knygos. Edukologai pataria vaikams pirkti sąsiuvinius, kurių viršeliai būtų spalvoti, žaismingi ir tokiu būdu skatintų vaikų susidomėjimą bei kūrybiškumą. Jeigu šeimoje į mokyklą einantis vaikas yra kairiarankis, rekomenduojama rinktis būtent kairiarankiams pritaikytas rašymo priemones. Taip pat mažiesiems patariama pirkti kuprinę, kurios svoris nėra didelis ir kurios diržai stipriai neįsiremia į mokinio pečius. Priešingu atveju, moksleivis gali imti kūprintis.

Taip pat, edukologų teigimu, sudarytas sąrašas prekių, kurias reikia įsigyti, palengvina apsipirkimo procesą, o apsvarstyta preliminari suma, kurią bus siekiama pasiskolinti vaikams skirtoms mokslo metų reikmėms apmokėti, leis greičiau užpildyti vartojimo paskolos paraišką.

 

 

Atgal