VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.27. Pakistane, Gruzijoje – pirmieji koronaviruso atvejai, dar vienas susirgimas užfiksuotas Suomijoje

Suomijos sostinės gyventojai, savaitgalį grįžusiai iš Italijos, buvo nustatytas koronavirusas, trečiadienį pranešė vietos portalas „Yle“. Trečiadienį apie pirmuosius viruso atvejus paskelbė Pakistanas ir Gruzija.

Suomė užsikrėtė Milane. Į medikus ji kreipėsi pati, o dabar yra gydoma Helsinkio universitetinėje ligoninėje. Pacientei pakilusi temperatūra, bet jos būklė stabili, nurodė gydytojas Asko Jarvinenas (Askas Jarvinenas). Moteris viena skrido iš Italijos į Suomiją, artimą kontaktą turėjo tik su dviem žmonėmis. Su jais buvo susisiekta, jiems nepasireiškė jokie simptomai. Tai jau antras patvirtintas koronaviruso atvejis Suomijoje. Sausio pabaigoje šis virusas nustatytas vienai turistei iš Kinijos.

Apie situaciją Pakistane trečiadienį informavo premjero Imrano Khano (Imrano Chano) patarėjas visuomenės sveikatos klausimais Zafaras Mirza. „Galiu patvirtinti pirmuosius du koronaviruso atvejus Pakistane. Abiem [pacientais] rūpinamasi laikantis klinikinių standartinių protokolų ir abu jie yra stabilios būklės. Nereikia panikuoti, viskas kontroliuojama. Rytoj, sugrįžęs iš Taftano, surengsiu spaudos konferenciją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis. Apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus Pakistane paskelbta kelios dienos po to, kai šalis uždarė savo sausumos sieną su Iranu, kur virusas pareikalavo 19 gyvybių.

Trečiadienį pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis patvirtintas ir Gruzijoje. Apie tai pranešė sveikatos apsaugos ministrė Jekaterina Tikaradzė. Pasak jos, virusas nustatytas vienam Sakartvelo piliečiui, išvakarėse grįžusiam iš Irano per Azerbaidžaną. Vyriškis gydomas Tbilisio ligoninėje. Kiek anksčiau Gruzija pristabdė tiesioginį oro susisiekimą su Kinija, kur pernai atsirado šis virusas, ir evakavo savo piliečius, panorusius išvykti iš šios šalies. Dėl Irane plintančio koronaviruso Gruzija paskelbė apribojimų oro susisiekimui su šia šalimi.

Atgal