VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.24. Prezidentė: turėjau tikslą, kad pasaulis Lietuvą girdėtų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė 21-oje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje dalyvavo pristatant knygas, bendravo su skaitytojais ir dalijo autografus.

Prezidentės Knygų mugėje laukė sausakimiša didžioji LRT salė. Pristant dvi knygas – „Nustokime krūpčioti. Prezidentė Dalia Grybauskaitė“ bei „Prezidentė. Tekstai ir kontekstai“ buvusi šalies vadovė prisiminė svarbius momentus iš abiejų kadencijų, susitikimus su kitų valstybių vadovais, priimtus sprendimus ir tikslus.

Pasak Prezidentės, vienas iš tikslų buvo siekis, kad pasaulis girdėtų Lietuvą. O kiekviena darbo diena buvo kūryba. 

Renginyje dalyvavo pirmosios knygos autorė, buvusi Prezidentės vyriausioji patarėja, Spaudos tarnybos vadovė Daiva Ulbinaitė, pokalbį moderavo LRT žurnalistas Deividas Jursevičius.

Prezidentė aplankė knygas išleidusios leidyklos "Tyto alba" stendą, taip pat kitų leidyklų stendus.

Knygų mugės Muzikos salėje Prezidentė sveikinosi su daugeliu žinomų muzikos kūrėjų ir atlikėjų, palinkėjo sėkmės šių metų Eurovizijos nacionalinės atrankos nugalėtojui grupės ,,The Roop” lyderiui Vaidotui Valiukevičiui.

Vilniaus knygų mugėje, didžiausiame Baltijos regiono literatūros renginyje, šiemet daug dėmesio skirta istorijai. Tarptautinėje mugėje dalyvauja devynios šalys, daugiau kaip 50 užsienio autorių, stendus įsirengė 380 leidyklų, įvairiose salėse su specialiomis jų programomis vyksta šimtai renginių, daugiau kaip 400 susitikimų su knygų autoriais. 

Atgal