VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

09.09. PANAKAČIO KAIMO ŠVIESA

Loreta Nikolenkienė

Lietuvos žurnalistų sąjungos narė

Panakatis – kaimas Telšių rajone, 4 km į pietryčius nuo Varnių,  prie kelio Užventis-Varniai   ir nuo jo atsišakojančio Varniai-Karklėnai. Pro kaimą teka Nakačia, pietuose į ją įteka Nevarda.  

Nors gyventojų čia kasmet mažėja (nuo 1979 m.), tuštėja ir nyksta sodybos, bet džiugu, kad mylinčių knygas šviesuolių ir čia galima sutikti.

Lietuvos kaimo rašytojas, dramaturgas Virginijus Bielskis neseniai išleido jau 22-ąją savo kūrybos knygą „Panakačio kaimo šviesa“. 

Panakatis. Telšių raj. Šarūno Šimkaus nuotr.

Virginijus Bielskis

Knygos "Panakačio kaimo šviesa" viršelis

 

Manau, tai pati jautriausia, šviesiausia, išjausta visa širdimi ir kupina  begalinės meilės ką tik išėjusiai iš gyvenimo kaimo šviesuolei  mamai Liudgardai. Knygoje  - atsiminimai, fotografijos, poetų eilėraščiai mamai.

„Nenusakomas skausmas, kuomet 51-erius metus mus siejęs dvasinis ryšys nutrūksta staiga, nelauktai... Tave 2019 metų kovo 23-iosios rytą pasitiko Amžinoji Dieviškumo šviesa, o dar vakar kalbėjomės ligoninėje, nenujautėme artėjančio išsiskyrimo. Liko gili širdies gėla...(...). Tu liksi šviesa, švyturiu, žmogiškumo pavyzdžiu“ – rašo V. Bielskis knygos pratarmėje.

Knygą išleido Kauno leidykla „Naujasis lankas“.

Su Virginijumi bendraujame jau ne vienerius metus, pažįstu jį kaip nenuilstantį kovotoją už gyvenimo šviesą, gėrį, visapusiškai pozityvų kūrėją, išleidusį jau 22 knygas, kurių pagrindinis akcentas – vaikystės prisiminimų dvelksmas, gėrio paieškos, jaunimo gyvenimiški paklydimai ir tiesos ieškojimas.

Virginijus aktyviai dalyvauja Telšių rajono kultūrinėje veikloje, mėgsta aktorystę,  nepraleidžia skaitovų konkursų.

„Panakačio kaimo šviesa“  sutiktuvės Varnių bibliotekoje (Telšių rajonas) vyks  rugsėjo 20 dieną 14 valandą.

Ten bus galimybė įsigyti šią knygą.

Atgal