VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

ORGANIZATORIAI ĮSPĖJA – NUSIPIRKĘ BILIETĄ, GALITE NEPATEKTI Į FESTIVALĮ

Artėjant festivaliui „Karklė 2019”, organizatoriai įspėja, kad lankytojai, įsigiję bilietus ar apyrankes iš nepatikimų pardavėjų, į festivalį nepateks. Kasmet prasidėjęs festivalių sezonas tampa puikia proga pasipelnyti sukčiams.

Bilietų juodojoje rinkoje dažniausiai veikia perpardavinėtojai, kurie renginių bilietus pardavinėja socialiniuose tinkluose ir skelbimų portaluose. Festivalio „Karklė 2019” organizatorius Darius Kalinauskas pasakoja, kad priežasčių bilietų pardavimui gali būti daug – pasikeičia planai, taip pat dalis žmonių sąmoningai įsigyja daugiau bilietų, kai jie būna pigesni, kad vėliau galėtų parduoti brangiau.

„Pats bilietų perpardavimas nėra pagrindinė problema. Svarbiausia, iš ko žmogus tą bilietą įsigijo. Jei tai jo pažįstamas ar patikimas draugų draugas, problemų tikrai nekils. Bet jei bilietas perkamas iš nepažįstamojo, kurio anketa socialiniuose tinkluose tuščia arba yra ką tik sukurta, tikėtina, kad būsite apgauti“. – pasakoja D. Kalinauskas.

Sukčiavimo schema dažniausiai paprasta – iš oficialių bilietų platintojų įsigijimas vienas bilietas, kuris parduodamas kelis ar daugiau kartų. Retai pasitaiko atveju, kai apgavikai nusprendžia padirbti bilietą, nes tai reikalauja daugiau laiko ir įgūdžių.

„Nusipirkę tokį bilietą, žmonės dalyvauja loterijoje, nes į festivalį pateks tik pirmas juo pasinaudojęs. Mūsų apsaugos darbuotojai pastebi, kad tas pats bilietas būna parduotas tris, keturis kartus, kartais net dešimt kartų. Dar vienas signalas, kad parduodamas bilietas gali būti apgaulė – itin žema jo kaina. Pasitikėti bilietų pardavėju galima tik tada, kai jį pažįstate asmeniškai arba perkate bilietą iš oficialių bilietų platintojų“. – teigia festivalio organizatorius.

Festivalio „Karklė 2019” organizatoriai pamatę, kad lankytojas turi negaliojantį bilietą, stengiasi jam suteikti informaciją apie galimus tolimesnius veiksmus bei sudaro galimybę festivalio bilietą įsigyti su nuolaida. Kitiems festivalio dalyviams taip pat sudaromos galimybės įsigyti bilietus palankiomis kainomis. Šiai metais nuolaidas dovanojo partneriai „Caif Cafe“, „MoQ“ ir portalas „Miesto žirafos“.  Tačiau bilietų perpardavinėjimas nėra vienintelis sukčiavimo būdas.

„Praėjusiais metais susidūrėme su dar įžūlesniu sukčiavimo atveju – buvo padirbinėjamos festivalio apyrankės. Panašu, kad šią veiklą organizavęs asmuo ar asmenys gavo tikrąją renginio apyrankę ir per kelias dienas pagamino labai panašias kopijas. Skirtumas buvo matomas tik labai gerai įsižiūrėjus – šiek tiek skyrėsi spalva ir užsegimas. Padirbtos apyrankės buvo pardavinėjamos internete, vėliau šalia festivalio. Skelbime buvo nurodyta, kad tai tikros „Karklės“ apyrankės, bet jų pardavimo kaina buvo neįprastai žema.“ – pasakoja D. Kalinauskas.

Reido metu iš festivalio buvo išprašyta apie 50 asmenų, kurie buvo įsigiję padirbtas apyrankes. Organizatoriai apklausę dalyvius suprato, kad apyrankės buvo parduotos vieno ir to paties asmens. Jis kartu su policijos pagalba buvo sulaikytas, o nukentėjusieji jam pateikė kolektyvinį ieškinį dėl žalos atlyginimo.

Festivalis „Karklė 2019” vyks rugpjūčio 15–18 dienomis, Klaipėdos raj., Karklės km. Net keturias dienas vykstančiame festivalyje pasirodys: Jess Glynne, Filatov & Karas, Marijonas Mikutavičius, G&G Sindikatas, Radistai, Lilas ir Innomine, Moniqué, Vidas Bareikis, Golden Parazyth, 8 Kambarys, Flying Saucer Gang, Royce, Niko Barisas ir kiti.

Atgal