VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.28. Sekmadienį tradiciniu estafetiniu bėgimu bus paminėtos Medininkų žudynių metinės

Sekmadienį, minint Medininkų žudynių 28-ąsias metines, rengiamas tradicinis estafetinis bėgimas Medininkai–Vilnius. Jo startas numatytas vidurdienį prie Medininkų memorialo, o finišas – prie Antakalnio kapinių Vilniuje. 35 kilometrų estafetinio bėgimo trasa sujungia pareigūnų nužudymo vietą bei kapines, kuriose palaidoti pareigūnai.

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

1991 m. liepos 31-osios naktį Lietuva neteko septynių sūnų. Medininkų pasienio kontrolės poste šaltakraujiškai buvo nužudyti savo pareigas ėję Vilniaus muitinės inspektoriai – Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius ir Ričardas Rabavičius, Vidaus reikalų ministerijos Policijos departamento greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ policininkai – Mindaugas Balavakas ir Algimantas Juozakas, Policijos departamento Kelių policijos valdybos policininkai – Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas.

Minėdami šią svarbią mūsų Tautai dieną, kasmet, paskutinį liepos sekmadienį, iš įvairiausių Lietuvos kampelių bei užsienio valstybių susirenka bėgimo dalyviai pagerbti savo didvyrių. Pernai šiame pagarbos bėgime dalyvavo net 85 komandos, primena Muitinės departamentas. Tai buvo šių varžybų rekordas. Šiemet tikimasi sulaukti taip pat gausaus dalyvių skaičiaus.

Atgal