VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.26. Patarimai, perkantiems aktyvaus laisvalaikio įrangą

Vasaros metu daugelis šeimų gyvena aktyviau, daugiau laiko praleidžia gryname ore, keliauja, sportuoja bei užsiima kitomis veiklomis kaip ėjimas į turistinius žygius, stovyklavimas, išbando vandens sporto šakas, treniruojasi sporto klube ar lauke ir pan. Jeigu aktyviai laiką leidžia visa šeima, įvairią laisvalaikio įrangą reikia įsigyti kiekvienam šeimos nariui, o tai gali pareikalauti nemažai išlaidų. Neturint pakankamo santaupų kiekio, tačiau esant dideliam poreikiui įsigyti brangiau kainuojančias prekes, sprendimu gali tapti banko finansavimas. Šioje svetainėje pateikiama platesnė informacija apie reikalavimus paraiškų teikėjams, finansavimo gavimo ir grąžinimo sąlygas. Kadangi bet kokio tipo paskola yra finansinis įsipareigojimas, kurį reikės laiku vykdyti, svarbu tinkamai įvertinti asmenines skolinimosi galimybes ir tik tuomet priimti sprendimą dėl įsipareigojimų vykdymo. Dažniausiai tam pasitelkiami asmeniniai finansų ekspertai, profesionaliai įvertinantys siekiančio pasiskolinti galimybes.

Kiekvienais metais šiltuoju sezonu vis populiaresnės tampa vandens sporto šakos bei pramogos, o nemaža dalis asmenų įvairiomis vandens sporto šakomis siekia užsiimti ne tik mėgėjiškai, bet ir profesionaliai, todėl lanko treniruotes, įsigyja specialią asmeninę įrangą, dalyvauja varžybose. Pavyzdžiui, užsiimant vandenlenčių sportu, prireikia ne tik aprangos, plaukimui ant vandens skirtos lentos, bet ir kitų atributų kaip šalmas, apsaugos, nemažo pinigų kiekio pareikalauja trenerio pamokos ir galimybė plaukti įvairiuose specialiai tam pritaikytuose vandens parkuose. Ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse yra organizuojamos vandenlenčių sporto stovyklos, skirtos tiek mėgėjams, tiek profesionalams, šeimoms, aktyviai leidžiančioms laiką kartu su vaikais ar be jų. Perkant vandenlenčių sporto įrangą, svarbu atkreipti dėmesį, kokio meistriškumo lygio asmeniui jos reikia, o norint išsirinkti tinkamiausią – geriausiai gali padėti fizinėse bei elektroninėse parduotuvėse dirbantys konsultantai-specialistai.

Atsižvelgiant į asmeninius poreikius, tikslus, susijusius su mėgstama aktyvia veikla, tampa lengviau išsirinkti reikalingą inventorių sau bei šeimos nariams. Jeigu aktyvaus laisvalaikio sporto šaka, kuria užsiima visa šeima yra, pavyzdžiui, slidinėjimas, svarbu įsigyti ne tik pagrindinį slidinėjimo elementą – slides arba snieglentę, bet ir apsaugas, specialią aprangą, kuri neleis sušalti bei perkaisti laiką leidžiant kalnuose. Nederėtų pamiršti ir inventoriui skirtų susidėti krepšių, dėklų, kurie reikalingi daiktų transportavimui bei jų apsaugai.  Kad ir kokiu aktyvaus laisvalaikio būdu planuojama užsiimti, visais atvejais jis tampa galimybe daugiau judėti, geriau jaustis, būti energingesniu ir įdomiai praleisti laiką su šeima ar draugų kompanija.

Sporto klubų abonementai ir su aktyviu sportiniu judėjimu salėje susijusi įranga taip pat gali būti finansuojama paskolas teikiančios bendrovės. Pavyzdžiui, žaidžiant tenisą, važinėjantis dviračiais, lankant bokso treniruotes ar užsiimant bet kokia kita sportine veikla, būtina įsigyti atitinkamą inventorių, specialią aprangą, avalynę, kuri judėjimą paverčia lengvesniu ir patogesniu. Jeigu norima užsiimti bendra šeimai aktyvia veikla, taip pat galima išbandyti įvairius stovyklavimo būdus, žygius, kurie neatsiejami nuo nakvynių palapinėje ir ant pečių nešamų daiktų talpioje kuprinėje. Nemaža dalis aktyvaus laisvalaikio formų suteikia galimybę ne tik praleisti laiką kartu su šeimos nariais, bet ir tobulėti įvairių sporto šakų treniruočių bei stovyklų metu.

Taigi, turint planą, kokia aktyvia veikla norima užsiimti, aiškų tikslą, susidarius reikiamų įsigyti pirkinių sąrašą, pasikonsultavus su asmeniniu finansų ekspertu, laisvalaikio įrangos bei su ja susijusių treniruočių, abonementų bei kitų pirkinių įsigijimas tampa galimybe išbandyti naujas veiklas, aktyviai praleisti laiką ar net tapti pasirinktos srities profesionalu.

Atgal