VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.15. Susitikimas su Tiberiados broliais iš Baltriškių

Raimundas Kaminskas

 

2019 m. liepos 14 d. Zarasų raj. Baltriškių kaime vyko S. Lozoraičio senjorų akademijos atstovų ir kitų kauniečių  susitikimas su Tiberiados broliais. Susitikimo metu vyko pokalbis apie Dievo ir žmogaus, vyro ir moters (socialinius) santykius, apie  žmonių tarpusavio sąveiką/etiką, apie pagalbą žmonėms, kurie atstovauja socialiai atstumtųjų grupes, apie dvasingumą ir kitus svarbius dalykus. Pasibaigus pokalbiui Baltriškių šv. Kazimiero bažnyčioje buvo aukojamos sekmadieninės šv. Mišios. 

 Ačiū Tiberiados broliams už parodytą dėmesį ir nuoširdumą.

Šią įdomią ir prasminga išvyką į Zarasų raj. Baltriškes organizavo S. Lozoraičio senjorų akademija, Debesų autobusas” bei "Akademinės kūrybinių iniciatyvų dirbtuvės".  

Tiberiados bendruomenės istorija prasidėjo Belgijos mažame Lavaux – Sainte – Anne kaime. Brolis Morkus, Tiberiados bendruomenės įkūrėjas, pasirinko Palestinoje, Genezarete, esančio ežero pavadinimą – Tiberiada. Tokiu būdu 1979 m. balandį „gimė“ Tiberiados bendruomenė. Bendruomenės dvasingumas remiasi Šv. Pranciškaus Asyžiečio ir Šv. Teresės iš Lisieux mokymais/filosofija. Šiai bendruomenei yra  svarbus ir Šv. Serafimas iš Sarovo. Brolis Morkus nuolat ragina gyventi paprastumo ir pasitikėjimo dvasioje, kad bendruomenės tarnystė kurtų vienybę ten, kur Viešpats siunčia. Šiandien bendruomenėje dalyvauja daugiau nei trisdešimt brolių ir seserų iš Belgijos, Prancūzijos, Latvijos ir Lietuvos.

Pirmą kartą į Lietuvą broliai atvažiavo 1991 metais. Broliai ėmė lankytis Lietuvoje kiekvieną vasarą, rengė stovyklas jaunimui, šeimoms, studijavo lietuvių kalbą, kultūrą. Gavę kvietimą iš vyskupo, 1994-aisiais vienuoliai pradėjo kurtis Baltriškėse, o nuo 2001-ųjų šioje vietoje pradėjo gyventi nuolat.  

Atgal