VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.06. Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba Valstybės dienos proga S. Daukanto aikštėje

Jau daug šimtmečių Lietuva žino, kas yra valstybė, ką mums reiškia Mindaugo karūnavimas.

Suprasdami ir gerbdami savo tautos istoriją, šiandien matome savo šalį tarp pirmaujančių valstybių, kurios rūpinasi savo žmonėmis, užtikrina žmogaus teises ir laisves bei gerbia kitų tautų apsisprendimą.

Visada esame pasirengę gintis ir apsiginti. Taip pat esame pasirengę padėti savo draugams ir aplinkinėms šalims. Taip suprantame savo pareigą, taip suprantame savo laisvę, kurią išsikovojome, kurią saugome dabar ir saugosime ateityje.  

 

Prezidentė dalyvauja Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje. LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos

Šiandien mus lydi valstybingumo ir orumo jausmas, kad tiek daug metų turime savarankišką valstybę, kurią sukūrė mūsų protėviai, o mes sugebėjome ją atkurti, išsaugoti, apginti ir puoselėti. Todėl galime ir turime teisę didžiuotis savimi, nes esame daug nuveikę ir pasitikime savimi.

Kartu su Europos Sąjungos ir NATO partneriais Lietuva žengia į savo naujo šimtmečio, naujo tūkstantmečio ateitį. Ir tik todėl, kad Jūs, Lietuvos žmonės, ir mūsų draugai esame kartu, kad mus vertina ir mums padeda.

Todėl sveikindama Jus sakau ačiū už tai, kad mylite savo Tėvynę, už tai, kad didžiuojatės savo šalimi, dirbate jai, kad ji mums brangiausia.

Linkiu visoms kartoms, kad ši meilė ir Lietuvos vardas būtų kasdien su mumis, mūsų širdyse. Tai reiškia, kad Lietuva visada gyvuos, kol būsime kartu, o mūsų ateitis bus tokia, kokią susikursime patys.

Sveikinu visus, linkiu didžiuotis, linkiu orumo ir pasitikėjimo visiems, nes būdami kartu, nepasiduodami ir kurdami užsitikriname savo laisvę ir savo ateitį. Dėkoju visiems!      

Dalia Grybauskaitė, Lietuvos Respublikos Prezidentė

Atgal