VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

05.16. V.Andrejevas: Rusnės estakados statybos darbai baigti

Rusnės estakados statybos darbai baigti ir ja jau galima naudotis, sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

„Gavome pranešimą iš statybos darbus vykdžiusio rangovo „Kauno tiltai” apie darbų užbaigimą”, - LRT radijui sakė V. Andrejevas. 

Jis sakė, kad šiuo metu dar nėra baigti kelio tvarkymo darbai nuo estakados iki Šilutės, o estakada šiuo metu sujungta su senuoju tiltu. 

„Dar nebaigti yra kelio tvarkymo darbai nuo estakados iki Šilutės pusės. Estakada šiuo metu yra sujungta su senuoju tiltu ir gali tiek rusniškiai, tiek svečiai naudotis. Toliau vykdysime darbus, susijusius su žemės sankasos stabilumu ir pagerinimu, ir vėliau įrengsime kelią nuo estakados iki Šilutės”, - kalbėjo V. Andrejevas. 

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Pasak V. Andrejevo, darbai gali užtrukti iki kitų metų. 

„Bet eismas bus praleidžiamas, jokių ribojimų nebus, daugiau problemų dėl potvynio tikrai nebus”, - akcentavo Kelių direkcijos vadovas.


Tuo metu „Kauno tiltų“ technikos direktorius Vitalijus Popovas LRT radijui sakė, kad Rusnės estakada yra vienas ilgiausių inžinerinių statinių Lietuvoje. 

„Pati estakada yra iš gelžbetonio. Tai vienas ilgiausių inžinerinių statinių Lietuvoje - 460 metrų, su prieigomis iš viso yra 750 metrų. Yra dviračių ir pėsčiųjų takas 2 metrų pločio ir dvi eismo uostos po 3,5 metro”, - kalbėjo V. Popovas. 

Krašto kelio Šilutė-Rusnė žemiausią 400 metrų ilgio ruožą kiekvieną pavasarį ir rudenį užlieja Nemuno žemupio Atmatos upės potvynis, todėl apie 40 dienų per metus kelias yra nepravažiuojamas lengvaisiais automobiliais.

 

Atgal