VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

05.16. „Gyvybės langelis“ jau padėjo išsaugoti 67 vaikų gyvybes

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, nuo 2009 metų veikiančiuose „Gyvybės langeliuose“ buvo palikti 67 vaikai. Šiemet „Gyvybės langelyje“ jau rasti du vaikai, pernai - 3 vaikai, 2017 metais - 10, 2016 m. - 8 vaikai.

Iš visų „Gyvybės langelyje“ rastų 67 vaikų, 52 vaikai įvaikinti Lietuvos Respublikos piliečių šeimose, 11 vaikų susigrąžino biologiniai tėvai, 1 vaikas auga laikinųjų globėjų šeimoje, 1 vaikas nebuvo siūlomas laikinai globoti su galimybe įvaikinti dėl turimų sveikatos sutrikimų, šiuo metu, vaiko tėvams teismo sprendimu neterminuotai apribota tėvų valdžia, tuo pagrindu vaikas įrašytas į Galimų įvaikinti vaikų apskaitą. Dėl 1 vaiko laikinųjų globėjų šeima kreipėsi į teismą dėl įvaikinimo, tačiau atsirado galimi biologiniai tėvai, kurie nori vaiką susigrąžinti, dėl dar vieno vaiko atliekami veiksmai dėl motinystės nusistatymo ir galimybės vaiką auginti motinai.

Šiuo metu Lietuvoje veikia dešimt „Gyvybės langelių“: Kauno Prano Mažylio gimdymo namuose, Kauno krikščioniškieji gimdymo namuose, Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Algimanto Bandzos socialinių paslaugų namuose, Šiaulių moters ir vaiko klinikoje, Marijampolės miesto ligoninėje, Alytaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, VšĮ Tauragės ligoninėje ir VŠĮ Jonavos ligoninėje.

Atgal