VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

04.06. Šalyje minima Saugaus eismo diena

Lietuvoje minint Saugaus eismo dieną šalies institucijos organizuoja jai paminėti skirtus renginius.

Šeštadienio vidudienį Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje vyks renginiai „Nevairuok išgėręs“, kurių metu renginio dalyviai galės išbandyti automobilio apsivertimą ir saugos diržų efektyvumą imituojančius įrenginius, pasivažinėti paspirtukais, dviračiais, riedžiais.

Kaip pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), renginiuose „Nevairuok išgėręs“ dalyviai taip pat turės galimybę išbandyti specialius akinius, su kuriais bus galima įvertinti kaip pasikeičia žmogaus reakcija apsvaigus. Taip pat veiks technika, kuri leis suvokti, kaip jaučiasi eismo įvykyje atsidūręs žmogus, lankytojai turės progą išbandyti, kaip veikia saugos diržai automobiliui verčiantis ar atsitrenkiant į kliūtį, susipažinti su Lietuvos kelių policijos tarnybos saugiam eismui užtikrinti naudojamų automobilių įranga.



Tuo metu Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) kviečia į ir iš Klaipėdos vykstančių krovininių transporto priemonių ir autobusų vairuotojus nuo 15 valandos užsukti į LTSA postą Dirvupių kaime, Klaipėdos rajoje, pasitikrinti transporto priemonių techninę būklę, pasikonsultuoti apie darbo ir poilsio režimo apskaitą, sužinoti kokią įtaką eismo saugai daro techniškai netvarkinga transporto priemonė, darbo ir poilsio režimo nesilaikymas, leidžiamus techninius parametrus viršijanti transporto priemonė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2018 metais buvo užregistruota 3211 eismo įvykių - 5 proc. daugiau nei 2017-aisiais. Jų metu žuvo 170 žmonių ir 3783 buvo sužeisti. Daugiau nei 71 proc. eismo įvykių buvo sukelta dėl vairuotojų kaltės.

2018 metais eismo įvykių metu žuvo 61 vairuotojas, 68 pėstieji ir 31 keleivis, buvo sužeista 1398 vairuotojai, 902 pėstieji ir 1124 keleiviai. Keliuose daugiausia žūsta jaunų - nuo 15 iki 29 metų amžiaus žmonių.

Atgal