VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

12.26. Laikraštis: Turkijoje atleista daugiau kaip 2,7 tūkst. viešojo sektoriaus tarnautojų

Turkijos valdžia atleido per 2,7 tūkst. įvairių ministerijų ir tarnybų darbuotojų. Tai teigiama vyriausybiniame įsake, sekmadienį publikuotame oficialiame leidinyje "Resmi Gazete".

Pagal įstatymo galią turintį įsaką, atleisti 637 kariškiai, per 400 Vyriausiosios žandarmerijos valdybos darbuotojų, 341 Religijos reikalų valdybos darbuotojas.
"Įsakas, turintis įstatymo galią", - tai vyriausybinis nutarimas, kurio, galiojant nepaprastajai padėčiai Turkijoje, ministrų kabinetas neprivalo teikti parlamentui patvirtinti. Jis įsigalioja iškart po to, kai jį pasirašo vyriausybės nariai ir prezidentas ir kai jis publikuojamas "Resmi Gazette" leidinyje.
Po 2016 m. bandymo Turkijoje įvykdyti karinį perversmą šalyje imtasi griežtų priemonių. Nuo to laiko iš darbo viešajame sektoriuje ir kariuomenėje atleista daugiau kaip 150 tūkst. žmonių, o dėl įtariamų ryšių su JAV gyvenančiu islamo pamokslininku Fethullah Gulenu, kurį Ankara kaltina perversmo organizavimu, įkalinta 50 tūkst. žmonių. Pats F. Gulenas neigia kaltinimus.

Atgal