VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Teisė ir teisingumo vykdymas

05 09. VMI: kasmet vis didesnis skaičius privalančiųjų deklaruoti pajamas tai padaro laiku

Šiemet, pasibaigus gyventojų pajamų deklaravimui skirtam laikui, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) gavo rekordinį skaičių pajamų deklaracijų - jų gyventojai pateikė daugiau nei 1,16 mln. Pernai tokių deklaracijų Mokesčių inspekcija gavo šiek tiek daugiau nei 1 mln. 
"Pastebime, kad kasmet gyventojai pajamas deklaruoja aktyviau, o tie, kas privalo pateikti deklaracijas, kasmet yra sąmoningesni, rečiau "užmiršta" laiku deklaruoti pajamas. Šiemet dėl įvairių priežasčių deklaracijų dar nepateikė apie 100 tūkst. gyventojų, pernai "užmiršusių" deklaruoti pajamas turėjome kur kas daugiau -160 tūkstančių", - sakė VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, informuodama, kad didžiausią nedeklaravusiųjų dalį sudaro gyventojai, pernai pasinaudoję didesniu nei priklauso neapmokestinamuoju pajamų dydžiu (NPD) ar papildomu NPD. Jų yra apie 70 tūkst. 
Deklaracijas iki gegužės 2 dienos taip pat turėjo pateikti ir gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą pagal pažymą ar su verslo liudijimu, taip pat tie, kurie pardavė nekilnojamąjį daiktą, įsigytą nuo 2011-01-01 ir neišlaikytą nuosavybėje penkerius metus. Kaip teigia departamento direktorė, jau nuo pirmadienio nepateikusieji deklaracijų, pradės gauti Mokesčių inspekcijos priminimus apie būtinybę deklaruoti pajamas. Privalėję, bet laiku nepateikę deklaracijų, turėtų nelaukti VMI pranešimų ir jas pateikti kuo skubiau. Ši savaitė - paskutinė, kada Mokesčių inspekcija vėluojantiems deklaruoti netaiko administracinės atsakomybės, primenama Valstybinės mokesčių inspekcijos pranešime.

 

 

Atgal