VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Sveikata

02.11. Japonijos vyriausybė: kruiziniame laive iš viso nustatyti 135 užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Dar 65 Japonijos kruizinio laivo „Deimantinė princesė“ keleiviams nustatytas koronavirusas, pirmadienį skelbė Japonijos sveikatos apsaugos ministerija. Kruiziniame laive iš viso nustatyti 135 užsikrėtimo atvejai.

Praėjusios savaitės pradžioje karantinas kruiziniame laive paskelbtas paaiškėjus, kad vienam praėjusį mėnesį Honkonge išsilaipinusiam keleiviui vėliau pasireiškė viruso simptomai, o mėginius ištyrę medikai susirgimą patvirtino.

„Pasirodė dar 103 žmonių tyrimų rezultatai, paaiškėjo, kad 65 iš jų yra užsikrėtę naujuoju koronavirusu“, – pareiškime teigė ministerijos atstovai.

Keturi iš 65 pacientų buvo išsiųsti į ligoninę, laukiama dar daugiau keleivių tyrimų atsakymų, žurnalistams sakė pareigūnai. Jie atsisakė atskleisti užsikrėtusiųjų tautybes, tačiau patikino, kad tapatybės bus paskelbtos iki antradienio vakaro.

Kruiziniam laivui prisišvartavus Japonijos uoste, medikai pirmiausia patikrino 300 iš visų 3 711 keleivių, užsikrėtę asmenys laipsniškai evakuojami į vietos ligonines. Nuo to laiko keleivių skaičius laive sumažėjo iki 3 622, pranešė ministerijos atstovai.

Pastarosiomis dienomis tikrinami tie žmonės, kuriems simptomai pasireiškė tik dabar arba kurie turėjo glaudų kontaktą su kitais užsikrėtusiais žmonėmis. Laive likusiems žmonėms draudžiama išeiti iš kajučių, jiems leidžiama tik trumpai pasivaikščioti ant denio.

Atgal