VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

09 24. Paskelbti Baltarusijos parlamento rinkimų rezultatai

Per sekmadienį įvykusius rinkimus į Baltarusijos parlamentą išrinkti 109 deputatai iš 110. Tai naktį į pirmadienį pranešė "RIA Novosti”, remdamasi Centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadove Lidija Jermošina.

"Vienoje apygardoje, kur balsavimas vyko be alternatyvos, deputatas nebuvo išrinktas”, - sakė per spaudos konferenciją L. Jermošina, nepatikslindama detalių. "Interfax” praneša, kad deputatas neišrinktas vienoje iš Gomelio srities apygardų. Ten įvyks pakartotiniai rinkimai.

Balsuoti atėjo 74,3 procento rinkėjų. Didžiausias jų aktyvumas - 81,1 procento - užfiksuotas Vitebsko srityje, mažiausias - 60 procentų - Minske.

Paklausta, ar į parlamentą pateko opozicinių partijų atstovų, L. Jermošina pareiškė dėl to abejojanti. "Mes dar nespėjome susipažinti su informacija personaliai, turime tik išrinktų kandidatų pavardes, bet abejotina, kad kas nors buvo išrinktas. Niekas iš regionų apie tai neprnešė”, - pareiškė CRK vadovė.

Kaip jau buvo pranešta, prieš pat rinkimus dvi opozicinės partijos - Baltarusijos liaudies frontas ir Jungtinė piliečių partija - atsisakė juose dalyvauti. Dar trys opozicinės partijos pareiškė nepripažinsiančios balsavimo rezultatų, kadangi į rinkimų procesą kišosi vykdomoji valdžia.

Atgal