VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07.08. V.Pranckietis apie S.Skvernelio galimą vadovavimą partijai: būtų teisingas veiksmas

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigiamai vertintų premjero Sauliaus Skvernelio prisijungimą prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir vadovavimą šiai partijai, nes, jo nuomone, permainos partijoje yra reikalingos. „Manau, būtų teisingas veiksmas“, - pirmadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jis teigė, kad palaikytų S. Skvernelio kandidatūrą į partijos pirmininkus.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

„Jeigu Saulius Skvernelis ateitų, mes, manau, galėtume būti rimta komanda“, - sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, pokyčiai yra būtini ir „tas pagrindinis  pokytis yra pirmininko kaita". „Manau, kad pirmininkas galėtų kažkiek laiko pasitraukti, duoti kitiems veikėjams kortas į rankas, kad galėtų atvesti partiją sėkmingai į rinkimus. (...) Turbūt tos permainos jau yra prasidėjusios vien todėl, kad kalbame apie didesnę demokratiją, apie būtinas permainas, tai jau vyksta veiksmas šioks toks ir, manau, kad  tai bus pradžia toje partijos taryboje, kuri bus liepos viduryje“, - sakė V. Pranckietis.

Paklaustas, ar pvz. S. Skvernelis galėtų būti geresnis partijos pirmininkas negu Ramūnas Karbauskis, V. Pranckietis atsakė: „Neabejoju, kad jeigu šį žmogų  rinktų, jis būtų geresnis, jeigu jis eitų deklaruodamas demokratiją, deklaruodamas sprendimų viešumą, deklaruodamas bendrumą sprendimų, kolegialumą, tai tada manau, kad taip“.

Anot žiniasklaidos, premjeras S. Skvernelis svarsto galimybę prisijungti prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir tapti jos pirmininku

Atgal