VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

06.22. Prezidentė dalyvavo euro zonos viršūnių susitikime

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Briuselyje dalyvavo euro zonos valstybių viršūnių susitikime.

Susitikime, kuriame taip pat dalyvavo Europos centrinio banko pirmininkas Mario Draghi, aptarta Europos ekonominė ir finansinė padėtis, įvertinta pažanga stiprinant ekonominę ir pinigų sąjungą.

Euro grupės pirmininkas Mario Centeno pristatė ES finansų ministrų pasiektą susitarimą dėl svarbiausių naujo euro zonos biudžetinio instrumento elementų. Tai finansinis instrumentas, kuris suteiks papildomų galimybių euro zonos valstybėms finansuoti struktūrines reformas ir su tuo susijusias investicijas. Lėšos šalims narėms bus skiriamos dotacijos forma, numatomas privalomas šalių narių kofinansavimas.

Lietuvai svarbu, kad naujasis instrumentas leistų juo pasinaudoti visoms struktūrines reformas vykdančioms euro zonos narėms. Kartu skiriamo finansavimo apimtis atspindėtų šalių išsivystymo lygį ir prisidėtų prie visos euro zonos konvergencijos.

ES šalių lyderiai sutarė, kad tolesnės diskusijos dėl šio finansinio instrumento išmokų paskirstymo tarp šalių ir įmokų apimties bus tęsiamos kartu su derybomis dėl 2021–2027 m. ES biudžeto.

Prezidentės spaudos tarnyba

Atgal