VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

06.19. S. Skvernelis vis dar nesako, ar trauksis iš premjero pareigų: elgsiuosi taip, kad būtų geriausia valstybei

Premjeras Saulius Skvernelis klausiančius dėl tolimesnės jo ateities užimame poste ragina neskubėti. Ministras pirmininkas teigia, kad spręsdamas dėl tolimesnio savo likimo Vyriausybės vadovo poste, jis žiūrės ne savo, bet valstybės interesų.

„Neskubėkim, procesai vyksta, iki liepos vidurio dar laiko yra. Reiškiama parama man svarbi, tačiau vis dar yra nemažai neatsakytų klausimų. Galiu pasakyti tik tiek, elgsiuosi ne taip, kaip būtų geriau man asmeniškai, o taip, kaip būtų geriau valstybei“, - trečiadienį atsakė premjeras S. Skvernelis.

Į prezidento postą taikęs S. Skvernelis yra teigęs, kad, jei jam nepasiseks šalies vadovo rinkimuose, trauksis iš šiuo metu einamų pareigų.

Po pralaimėtų šalies vadovo rinkimų S. Skvernelis kelis kartus tikslino savo poziciją dėl tolesnio likimo Vyriausybėje. Gegužės pabaigoje premjeras teigė, kad jo sprendimas - trauktis iš Vyriausybės vadovo posto ar ne - priklausys nuo daugelio aplinkybių.

„Valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) bando formuoti valdančiąją koaliciją. Pasirašytame trijų koaliciją formuojančių partijų memorandume pažymima, kad dabartinis premjeras S. Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti.

Benas Brunalas

Atgal