VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

06.03. Reagavimo į orlaivius prie Baltijos valstybių sienų duomenys: 2019 05 27 - 2019 06 02

Gegužės 27 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos (RF) orlaivį AN-12, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį.  AN-12 skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) radijo ryšį palaikė.

Gegužės 30 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius SU-24 ir du orlaivius SU-27, skridusius tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.  Orlaiviai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, su RSVC radijo ryšio nepalaikė. Taip pat atpažino RF orlaivį AN-12, kuris skrido tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.  AN-12 skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.

Gegužės 30 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį AN-12, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. AN-12 skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, su RSVC radijo ryšį palaikė.

Gegužės 31 d.  NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį SU-24, skridusį  tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir atgal.  Orlaivis skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, su RSVC radijo ryšio nepalaikė.

Gegužės 31 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį IL-20, skridusį tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. IL-20 skrido be veikiančio radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, su RSVC radijo ryšį palaikė.

Birželio 1 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius SU-27B,  skridusius  tarptautine oro erdve iš RF žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be veikiančių radiolokacinių atsakiklių, skrydžio planų neturėjo, su RSVC radijo ryšio nepalaikė.

Atgal