VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05.31. Kas dainon nesudėta: treji rinkimai, kuriuos užtikrintai laimėjo vienas Karbauskis

Rimvydas Valatka,

apžvalgininkas

Štai ir baigėsi visi treji rinkimai, kuriuos skaidriausias visų laikų politikas Ramūnas Karbauskis žadėjo laimėti, bet visus trejus prapylė taip pat iškilmingai, kaip ir pažadėjo laimėti. Lietuva turi naują prezidentą. Vienuolika tautos išrinktų europarlamentarų turi garantuotą prezidentinę algą su priedais ir gerą laiką Briusleyje. O visus rinkimus prapylęs Karbauskis turi įsivaręs įkyrių minčių sindromą, kuris, nepaisant rinkimų rezultatų, jam leidžia su įkvėpimu visiems primygtinai aiškinti, kad valstiečiai laimėjo visus trejus rinkimus. Ar tai ne dar vienas puikus įrodymas, kad protelis gali palikti žmogų ne tik po daugiadienių išgertuvių, bet ir po daugybinės blaivybės metų? Seimas prarado, o Europarlamentas bendrai ir kiekvienas europarlamentaras atskirai gavo Aušrą Maldeikienę bei turi puikią galimybę greituoju būdu būti išvadintiems idiotais ir dangiškaisiais Dievo mulkiais. Tuo metu visokie tautiniai euroskeptikai dar labiau nebeturi akies ant nesupratingos tautos, kuri per šiuos rinkimus buvo didžiai gailestinga ne tik atsitiktinai į politiką užklydusiems valstiečiams, tautininkams ir filosofų filosofui Vytautui Radžvilui.

Rimvydas Valatka

Rinkėjai pagaliau pasigailėjo kelionėje pas Putiną ir batką Lukašenką galutinai pakelės smūtkeliu pavirtusio Rolando Pakso. Paleido Tapšnotojo kūną ir sielą ganytis į tolimas nuo europinės politikos lankas. Ten, kur jis turėjo būti dar prieš 15 metų. Politinė saulė nusileido ir kortuotojui Antanui Guogai. Tauta išsišaipė iš paskubomis per Naglio Puteikio aukcioną pigiai jo įsigytos Centro partijos ir spalvingų lošėjo priesaikų, neva jis Briuselyje aria už visus. Visų laikų Lietuvos artojas paliktas arti pamiškės Anupriškėse. Tačiau Lietuvos tauta mėgsta juodąjį humorą, todėl tikriausiai tik dėl veislės paliko Europos parlamente su anapusiniais pasauliais vis dažniau pasišnekantį Kėdainių kniazių Viktorą Uspaskichą. Kaip sako žemaičiai, vėsuokiū gyviu yr, vėsuokiū ė tam Europarlamėntė rek. Valstiečių ir žaliųjų sąjunga pamažu grįžta ten, kur ji ir buvo – Į Naisių būdą. Gedimino Kirkilo socialdemodarbiečių partija per Europos Parlamento rinkimus dar kartą sugrįžo sulošti į dėžę, o išdidžiai jo bebrų palikta motininė Socialdemokratų partija ne tik susigrąžino prieš trejus metus pas valstiečius nugyliavusias savo aveles, bet dar ir pasiuntė į Briuselį buvusį Kirkilo bendražygį Juozą Oleką, kuriam užteko proto nemesti tiesaus socialistų kelio dėl Kirkilo pasibuvimo valdžioje su valstiečiais klaidaus takelio.

Po kelerių metų užtarnauto poilsio į Seimą grįžta bebro sinonimu kažkada paskelbtas Bronius Bradauskas. Tuo pat metu Saulius Skvernelis atrado, kad Lietuvoje yra ne tik kaimų, bet ir miestų. Po virtualaus atsistatydinimo liepos 12-ąją premjeras grįžta tęsti pradėtų estakados ir kitų statybų darbų ir grasina išvaikyti pusę Vyriausybės. Dėl ko sveikatos ministeris Aurelijus Veryga dabar kas vakarą vis liūdnesnis grįžta namo. O kad jau taip, tai ar ne puikūs buvo tie treji rinkimai, per kuriuos skaidriausias visų laikų politikas tarp oligarchų ėmė ir nusilaužė sprandą?

Komentaras skambėjo per LRT RADIJĄ.

Atgal