VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

05.30. Lietuvoje lankosi Nyderlandų sausumos pajėgų vadas

Gegužės 30-31 d. Lietuvoje lankosi Nyderlandų Karalystės Sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Leo Beulen.

Vizito metu svečias susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu gen. ltn. Jonu Vytautu Žuku ir Sausumos pajėgų vadu gen. mjr. Valdemaru Rupšiu, taip pat stebės Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) vykstančias šaudymo varžybas „Snaiperių diena 2019“.

Leo Beulen

Lankydamasis Rukloje gen. ltn. L. Beulen susitiks su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaujančiais Nyderlandų ir kitų šalių kariais.

Šio vizito metu gen. ltn. L. Beulen bus apdovanotas Lietuvos kariuomenės medaliu „Už nuopelnus“, kuris skiriamas už ypatingus karininko nuopelnus kuriant ir palaikant glaudų Lietuvos ir Nyderlandų kariuomenių bendradarbiavimą, įgyvendinant NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės veiklą Lietuvoje.

Nuo 2016 m. Nyderlandų sausumos pajėgoms vadovaujantis gen. ltn. L. Beulen asmeniškai prisidėjo stiprinant Lietuvos ir Nyderlandų karinį bendradarbiavimą, rodė asmeninį dėmesį ir rūpestį stiprinant NATO rytinių sienų ir Lietuvos saugumą, skyrė paramą Lietuvos kariuomenei organizuojamų pratybų ir mokymų srityse.

Atgal