VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

04.13. Susitikime Rumunijoje – Sanglaudos politikos ateitis po 2020 metų

Sanglaudos politikos vaidmuo ir pagrindiniai Europos Sąjungos (ES) fondų programavimo principai, prieš priimant galutinius sprendimus dėl naujojo 2021-2027 m. ES finansavimo laikotarpio – šiomis temomis penktadienį diskutavo į neformalų ministrų, atsakingų už Sanglaudos politiką, susitikimą Bukarešte susirinkę aukšto lygio pareigūnai.

Pasak Lietuvai atstovaujančios finansų viceministrės Loretos Maskaliovienės, siekiant užtikrinti tolygų ES lėšų investavimą, pereinant iš vienos finansinės perspektyvos į kitą, būtina kuo greičiau susiderėti dėl naujojo finansinio laikotarpio ir toliau skatinti Sanglaudos politikos lankstumą ir supaprastinimą, orientuotis į šalių pasiekimus bei investicijų proporcingumą, siekiant kuo efektyviau spręsti kylančius regioninius iššūkius.

„Sanglaudos politika turėtų sutelkti dėmesį ne tik į valstybių narių ekonominių ir socialinių problemų sprendimą, bet ir investuoti į tas sritis, kurios turi didžiausią potencialą ir gali sustiprinti šalies konkurencinį pranašumą, o kartu ir visos Europos Sąjungos globalią lyderystę“, – teigia finansų viceministrė L. Maskaliovienė.

Susitikimo metu aukšto lygio pareigūnai taip pat diskutavo dėl Sanglaudos politikos sąryšio su netrukus pasirodysiančia ES strategine darbotvarke ateinantiems 5-iems metams, kuri po gegužę įvyksiančių Europos Parlamento rinkimų nubrėš gaires naujajam Europos politiniam sezonui.

Atgal