VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03.26. S. Skvernelis šiandien prezidentei teiks K. Mažeikos kandidatūrą į aplinkos ministrus

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad ašiandien prezidentei Daliai Grybauskaitei teiks „valstiečio“ Kęstučio Mažeikos kandidatūrą į aplinkos ministrus. Pasak jo, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas K. Mažeika dėl turimų kompetencijų ir patirties be didesnio pasiruošimo galės tęsti ilgą laiką be vadovo esančios ministerijos darbus.

„Aplinkos komiteto pirmininkas yra tikrai betarpiškai visų įvykių sūkuryje, puikiai žino kokie yra iššūkiai šioje srityje, kaip veikia ministerija, jis vykdė parlamentinę kontrolę todėl galėtų jau pirmą dieną sėsti ir toliau tęsti tuos darbus“, - LRT radijui antradienio rytą kalbėjo S. Skvernelis.

Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė ją atmetė argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą, nes, pasak jo, prezidentė atmetė jau suderintą kandidatūrą. Tačiau, Prezidentūros teigimu, prezidentė nedavė jokių pažadų, kad I. Gudžiūnaitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentūra pabrėžė, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, jog susitikime I. Gudžiūnaitė neparodė vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Atgal