VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

03.07. S.Skvernelis: toliau remsime Sakartvelo integraciją į Vakarus

Lietuva visada rėmė Sakartvelo, kaip valstybės, demokratinę raidą, integracijos į Vakarus pastangas ir kryptį. Ši Lietuvos pozicija tikrai nesikeis, gali tik sustiprėti, pažymėjo ministras pirmininkas Saulius Skvernelis susitikime su Sakartvelo prezidente Salome Zurabišvili.

Pagal pranešimą, S. Skvernelio ir S. Zurabišvili susitikime aptarta dvišalių santykių raida bei tolimesnės bendradarbiavimo perspektyvos. Tai vienas pirmųjų Sakartvelo prezidentės vizitų tapus valstybės vadove.

Saulius Skvernelis. Eltos nuotr.

Susitikimo pradžioje premjeras pažymėjo, kad šiemet minime 25-ąsias diplomatinių santykių metines, dvišaliai santykiai tarp šalių - draugiški ir intensyvūs. 

S. Skvernelis priminė Rygoje įvykusiame Baltijos šalių premjerų susitikime pasiūlytą iniciatyvą - pradėti rengti trijų Baltijos šalių ir trijų Asocijuotų ES Rytų partnerystės šalių - Sakartvelo, Ukrainos ir Moldovos - susitikimus aukščiausiu lygiu.

Pažymėta, kad ekonominiame bendradarbiavime daug neišnaudoto potencialo, ypač kalbant apie startuolius. Lietuva yra viena toliausiai pažengusių ir labiausiai patobulėjusi startuolių ekosistema Europos Sąjungoje, todėl jos patirtis gali būti naudinga ir Sakartvelui. Ši tema galėtų būti aptarta šiemet planuojamame Tarpvyriausybinės bendradarbiavimo komisijos posėdyje.

Aptarti svarbūs projektai, visuomeninės ir savivaldos iniciatyvos. Pernai Tbilisyje startavo Lietuvos vadovaujamas ES „Dvynių projektas“, skirtas valstybės tarnybos reformai, prieš 4 metus Vilniuje atidarytas Tbilisio skveras, kuris šiais metais bus renovuojamas, šiais metais bus priimtas sprendimas vienai Vilniaus gatvių suteikti Kartvelų gatvės pavadinimą. Apie 30 Lietuvos savivaldybių turi partnerius Sakartvele.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad tikisi praktinio bendradarbiavimo stiprėjimo ir kitose srityse.

Sausį ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio kvietimu Lietuvoje su oficialiu vizitu viešėjo Sakartvelo ministras pirmininkas Mamuka Bachtadzė. Vizito metu aptarti dvišalių santykių stiprinimo klausimai, tarptautinio saugumo ir kiti aktualūs klausimai.

Susitikimų metu plačiai aptarti Sakartvelo integracijos į Europos Sąjungą ir NATO klausimai.

 

Atgal