VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.26. Premjeras: Lietuva laukia svečių visais keturiais metų laikais

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo XVII Tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos ADVENTUR 2019 atidaryme.

„Sveikinu visus susirinkusius, kuriems turizmas yra gyvenimo būdas. Ši paroda - puiki galimybė pristatyti unikalų mūsų šalies grožį, kultūrą ir istoriją užsienio žmonėms. Lietuva turizmui plėtoti turi išties nemažai palankių veiksnių, todėl labai svarbu, kad juos racionaliai panaudotume“,- sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad turizmas yra svarbi ekonomikos dalis. 2017 m., palyginti su 2016 m., turizmo sektoriuje sukurta pridėtinė vertė padidėjo 11,9 proc. ir sudarė 1,2 mlrd. eurų, arba 3,1 proc. šalies bendrosios pridėtinės vertės. 600 naujų viešbučių kambarių per metus – puikus pasiekimas, šiemet šis skaičius gali siekti 1000.

Premjeras pastebėjo, jog Lietuvai būtina atrasti savo nišą ir įveikti seną iššūkį – sezoniškumą. Turizmui reikia išnaudoti visus keturis metų laikus ir siekti, kad turistai viešnagės metu aplankytų ne tik didžiuosius miestus, bet ir regionus.

S.Skvernelis palinkėjo turiningo ir gražaus renginio bei sėkmės visiems, kurie darbuojantis turizmo sektoriuje.

Paroda ADVENTUR vyksta septintą kartą, per tuos metus ji tapo didžiausiu specializuotu tarptautiniu turizmo renginiu Baltijos šalyse. Parodos dalyvių skaičius išaugo 150 proc., lankytojų skaičius – virš 80 proc.

Šiemet ADVENTUR 2019 laukiama daugiau nei 300 dalyvių iš 19 šalių. Parodos šūkis: „Patirčių kolekcijos“, nes šiandieniniai keliautojai neapsiriboja vien tradicinėmis lankytinomis vietomis, o vis dažniau ieško unikalių patirčių ir įspūdžių.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė

Atgal