VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11.21. NATO iniciatyvų stiprinimas Baltijos regione

Lapkričio 17-19 d. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis dalyvavo Tarptautiniame saugumo forume Halifakse (Kanada). Ministras forumo paraštėse dalyvavo dvišaliame susitikime su Kanados gynybos ministru Harjit Singh Sajjan. Lapkričio 19 d. ministras pasisakė tema – „Gyventi ir mirti Rusijos kaimynystėje“, kalbėjo apie patiriamus saugumo ir kitus iššūkius gyvenant agresyvaus kaimyno pašonėje.

Tarptautinio saugumo forumo nuotraukos

Lietuvos ir Kanados gynybos ministrai susitikimo metu aptarė Kanados lyderystę formuojant ir vadovaujant NATO Priešakinių pajėgų batalionui Latvijoje. Ministras R. Karoblis padėkojo už visapusišką Kanados solidarumą ir pagalbą stiprinant saugumą Baltijos šalyse, ir pabrėžė Aljanso iniciatyvų regione stiprinimo svarbą ateityje.

Pasak Kanados gynybos ministro H. Sajjan, Lietuvos ministro dalyvavimas išskirtiniame saugumo politikos forume Halifakse yra strategiškai svarbus, nes siunčia žinią apie regione esančias grėsmes ir saugumo situaciją, taip pat parodo, kad Kanados pastangos stiprinant saugumą NATO rytiniame flange yra vertinamos ir turi prasmę.

Abiejų šalių gynybos ministrai taip pat aptarė Lietuvos ir kitų sąjungininkų pastangas padėti Ukrainai jos kovoje už nepriklausomybę ir suverenitetą. Ministrai diskutavo, kad Ukrainai teikti pagalbą yra būtina, bet tuo pačiu metu turi vykti Ukrainos reformų progresas ir reikia vertinti reformų rezultatus.

Susitikimo pabaigoje ministras R. Karoblis pakvietė Kanados gynybos ministrą H. Sajjan apsilankyti Lietuvoje.

Kanadoje vykusiame Halifakso tarptautiniame saugumo forume iš viso pasaulio susirinkę aukšto rango pareigūnai ir kariniai atstovai kartu su mokslininkais, analitikais ir verslo atstovais aptarė tarptautinius saugumo iššūkius ir kokių priemonių transatlantinė bendruomenė turėtų imtis siekiant  juos įveikti.

Atgal