VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

11.06. Dėl pavojingus įrenginius tikrinančios tarnybos naikinimo rizikos A. Butkevičius kreipėsi į Premjerą

 Seimo narys Algirdas Butkevičius kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį dėl jo vadovaujamos Vyriausybės ketinimų naikinti Technikos priežiūros tarnybą.

„Ankstesnė Vyriausybė taip pat svarstė šį klausimą ir išsiaiškino tam tikrus rizikos aspektus, jeigu ši potencialiai pavojingų įrenginių būklę vertinanti įstaiga būtų panaikinta", - sako A. Butkevičius. Pasak jo, likvidavus įstaigą, neabejotinai sumažėtų konkurencija, nes rinkoje liktų veikti tik dvi įmonės, turinčios teisę tikrinti visų grupių įrenginių techninę būklę. Dėl to gali išaugti paslaugų kainos, taip pat neaiški taptų situacija regionuose, nes tik Technikos priežiūros tarnyba turi padalinius regionų centruose.

VšĮ Technikos priežiūros tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veikia kaip savarankiška, nepriklausoma įstaiga. Ji tikrina potencialiai pavojingų įrenginių techninę būklę, vertina tų įrenginių atitiktį ir pan.

„Kai kurių potencialiai pavojingų įrenginių atitikties vertinimo procedūras yra akredituota atlikti tik Tarnyba, pavyzdžiui, geležinkelio cisternų, kai kurios slėginės įrangos. Ji vienintelė yra akredituota atlikti asmenų, litavimo būdu atliekančių neišardomus darbus, sertifikavimą. Gali susidaryti situacija, kad, likvidavus tarnybą, Lietuvoje šių paslaugų niekas negalėtų teikti, nes akreditavimo procesas yra ilgas ir sudėtingas", - kreipimesi į Premjerą S. Skvernelį rašo Seimo narys.

A. Butkevičius kalba ir apie galimas kitas neigiamas Techninės priežiūros tarnybos likvidavimo pasekmes: būtų prarastos padarytos investicijos į modernią laboratoriją su naujausia įranga. Socialiai jautrus klausimas - darbo vietų naikinimas, ypač regionuose.

Technikos priežiūros tarnybos veikla pastaruosius 3 metus buvo pelninga.
Atgal